Direct naar de inhoud.

Refaja Ziekenhuis doet mee aan landelijke staking op 16 maart

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 02 mrt 2023
  • tags:
Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal | © Treant

STADSKANAAL – Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal gaat mee doen aan de landelijke stakingsdag van de ziekenhuismedewerkers op 16 maart. Dat melden de vakbonden FNV, CNV en het FBZ. Op die donderdag leggen ziekenhuismedewerkers in 64 Nederlandse ziekenhuizen het werk neer.

Naast Refaja doet in de provincie Groningen ook het Martini Ziekenhuis in Stad mee aan de staking. Er wordt die dag gewerkt alsof het een zondag is. Dat houdt in dat alleen de spoedeisende zorg doorgaat.

Ommelander Ziekenhuis

Eerder zou ook het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda meedoen met de staking, zo meldde RTV Noord. Echter is deze nu van de lijst en in plaats daarvan doet het Refaja mee. Waarom het OZG niet meer mee doet is niet bekend. ‘Maar wat op de lijst met deelnemende ziekenhuizen staat klopt’, aldus Manon van Essen van CNV Zorg & Welzijn tegen RTV Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-