Direct naar de inhoud.

Motorgeluid bij de buren begint weer na sluiten van de koop, woningverkopers krijgen claim

  • door:
  • op:
Een crossmotor (ter illustratie) © hankejer/sxc stock exchange

ONSTWEDDE – Een inwoner van Stadskanaal die zijn woning in Onstwedde verkocht vanwege de motorcrosshobby van zijn buren, heeft van de koper van zijn huis een schadeclaim aan zijn broek gekregen van 25.000 euro.

De overlast van crossmotoren was rondom de koop even gestopt. Toen de koop van het huis eenmaal rond was, was het motorgeluid opnieuw niet van de lucht, vertelde de verkoper vrijdag bij de Raad van State. Daar voert hij een rechtszaak tegen de gemeente Stadskanaal.

Rondjes rijden in de tuin met crossmotoren

De man en zijn partner ergerden zich groen en geel aan het testen en rondjes rijden met crossmotoren in de tuin bij de buren. Het stel ging klagen bij de gemeente. Die wilde er niets aan doen. Wel stuurde Stadskanaal een waarschuwingsbrief naar de buren. Ten tijde van de verkoop van het huis was er geen overlast.

‘Kort na de verkoop begon het weer’, zei de man vrijdag in Den Haag. De kopers van zijn huis hebben hem aansprakelijk gesteld, zegt hij. Ze eisen 25.000 euro schadevergoeding. 

‘Motorgeluid mag binnen woonbestemming’

‘Wat wilt u van ons?’, vroeg de rechter van de Raad van State. De man wil dat de Raad van State uitspreekt dat het motorlawaai een hobby is en dat het mag binnen de woonbestemming. Dan heeft de koper van zijn huis niets te vertellen.

Uitspraak volgt.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken nauw samen om de lokale nieuwvoorziening verder te versterken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal