Direct naar de inhoud.

UDI brengt met voorstelling ‘Edelweiss’ stukje Oostenrijk naar ’t Knoal

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 12 mrt 2023
  • tags:
Een uitverkocht Theater Geert Teis keek hoe UDI de voorstelling speelde | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Maar liefst drie keer moest toneelvereniging UDI hun voorstelling uitstellen door corona, maar zaterdag konden ze dan eindelijk ‘Edelweiss’ op de planken brengen.

Een typische klucht in een Oostenrijks decor, op een manier waarop enkel UDI dat kan. Een uitverkocht Theater Geert Teis zag hoe de acteurs zich eindelijk weer op het toneel konden uitleven. Met een breed palet aan types: van een zenuwachtige hoteleigenaar tot een vreemde vogel(spotter).

Puntje van je stoel

‘Je moet op het puntje van je stoel zitten om alles van deze voorstelling mee te krijgen’, vertelt regisseur Marion Maters vlak voor de première te midden van het decor. De zaal is nog leeg, er gaat nog even een schoonmaakdoek over het podium en in de catacombe zitten de acteurs zich voor te bereiden. ‘Zinderende spanning’, zo vat Maters de sfeer samen.

De spanning en het daaropvolgende acteerwerk wordt uiteindelijk beloond met een daverend applaus en een staande ovatie. Ook de UDI acteurs zelf zijn in hun nopjes met het resultaat: ‘Aan de reacties van het publiek te horen is het een succes’, zegt acteur Sander Stiekema, die de vogelspotter Joost speelt. ‘En daar doen we het voor.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-