Direct naar de inhoud.

Leerlingen uit Pekela planten bomen tijdens Boomfeestdag

  • door:
  • op:
Boomfeestdag | Eigen Foto

PEKELA – Op woensdag 15 maart 2023 wordt de Nationale Boomfeestdag gevierd. Om 10.45 uur planten 70 leerlingen van basisschool Theo Thijssen uit Nieuwe Pekela een aantal bomen in het bosje van Hoetmansmeer. Wethouder Lex Kupers is aanwezig om ook de schop in de grond te zetten en de leerlingen te helpen de bomen in de grond te planten.

Nationale Boomfeestdag

De Boomfeestdag staat voor het behoud van bomen in de natuur en werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 60 jaar later, worden er jaarlijks door ruim 115.000 kinderen enthousiast bomen geplant! Meer informatie over de Boomfeestdag is te vinden op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-