Direct naar de inhoud.

Zoveel mensen mogen er stemmen in jouw gemeente

  • door:
  • op:
Een stembureau in Valthermond F: Rutger Breider/RTV1

VERKIEZINGEN – Woensdag zijn de verkiezingen voor het Waterschap en de Provinciale Staten. Elke inwoner boven de achttien jaar mag zijn of haar stem uitbrengen op een van de partijen die meedoen aan de verkiezingen.

Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn mogen procentueel de meeste inwoners stemmen. Zo’n 81,8% van de inwoners is stemgerechtigd. Dat komt neer op zo’n 21.200 inwoners die hun stempas hebben ontvangen in de gemeente uit Drenthe.

Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal mogen de meeste mensen uit alle drie de gemeenten stemmen, namelijk 25.800 inwoners. Procentueel komt dat neer op 80,2% van de inwoners die hun stempas hebben ontvangen.

Veendam

In de gemeente Veendam mogen 80% van de inwoners van de Parkstad stemmen. Dat is procentueel het minste aantal van de drie gemeenten dat RTV1 bediend. Dat houdt in dat er 22.100 stemgerechtigden hun stempas afgelopen maand in de brievenbus hebben gekregen.

Andere gemeenten

In de gemeente Pekela mogen er 78,9% van de inwoners stemmen. Dat zijn 9.800 inwoners. In de gemeente Aa en Hunze mogen er 21.000 mensen stemmen. Dat is een procentueel net onder het procentuele aantal van Borger-Odoorn, namelijk 81,7%. In de gemeente Westerwolde zijn er 20.400 stemgerechtigden. Dat is 76.9%.

RTV1 zal woensdag de gehele dag de verkiezingen volgen en dat via een liveblog op de website en op sociale media kenbaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-