Direct naar de inhoud.

BBB ook in Veendam de grootste, Forum en SP verliezers

  • door:
  • op:
Stemmers in de wachtrij bij VanBeresteyn. | Foto: Janet Oortwijn

VEENDAM – De BBB is in onze regio de grootste partij geworden. Na Borger-Odoorn en Stadskanaal is de partij ook de grootste in Veendam. Forum voor Democratie en de SP zijn de grote verliezers in Veendam. De opkomst in Veendam was vier procent hoger dan vier jaar geleden met 55,9 procent.

De BBB van voorman Gouke Moes pakt in Veendam 27,8 procent van de stemmen. Velen hadden gedacht dat dit misschien wel ten koste kon gaan van het Groninger Belang van de uit Wildervank afkomstige Bram Schmaal. Ook die partij boekt echter een kleine winst van 0,2 procent en komt uit op 15,5 procent.

Forum voor Democratie is de grote verliezer en verliest 10,1 procent en komt uit op 3,5 procent. Ook de SP verliest fors aan terrein in Veendam. De partij halveert bijna van 10,9 procent naar 5,6 procent.

De uitslag in Veendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-