Direct naar de inhoud.

Webwinkel Meedoen van de gemeente Borger-Odoorn krijgt energie!

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 24 mrt 2023
  • tags:
Foto: Gemeente Borger-Odoorn

BORGER-ODOORN – De webwinkel Meedoen in Borger-Odoorn wordt vanaf april 2023 uitgebreid met een extra eenmalige energieregeling. Huishoudens uit Borger-Odoorn met een budget in de webwinkel Meedoen ontvangen dan een extra budget van €500,-. Dat budget is bedoeld om in de webwinkel energieproducten te kopen waarmee ze hun energierekening verlagen. Dit kunnen isolatiematerialen zijn, maar ook apparatuur waarmee oude, minder zuinige apparaten vervangen kunnen worden. Dit is een van de maatregelen waarmee de gemeente Borger-Odoorn energiearmoede te lijf wil gaan. De naam van de webwinkel is aangepast naar ‘webwinkel Meedoen en Energie in Borger-Odoorn’.

Hoe werkt het?

De webwinkel is een gemeentelijk initiatief voor huishoudens met een laag inkomen en weinig vermogen, schrijft de gemeente Borger-Odoorn aan RTV1. In de webwinkel zijn producten te bestellen die het meedoen in de maatschappij gemakkelijker maken, bijvoorbeeld een fiets, een computer of een dagje dierentuin. De bestellingen worden betaald uit een webwinkelbudget dat huishoudens ontvangen van de gemeente nadat zij dit aangevraagd hebben of omdat zij een bijstandsuitkering ontvangen. Dit budget kan alleen besteed worden in de webwinkel en is geldig per kalenderjaar.

Het extra budget

Vanaf april 2023 worden de energieproducten in de webwinkel flink uitgebreid en komt dus ook dit eenmalige energiebudget van €500,- beschikbaar. De energieproducten zijn te vinden op de website https://meedoen.borger-odoorn.nl/ onder de categorie ‘energie’. Deze producten zijn alleen te bestellen met het energiebudget en dit budget is geldig tot en met 31 december 2023. De verschillende budgetten zijn niet inwisselbaar.

Budget aanvragen

Huishoudens met een budget voor de webwinkel Meedoen in Borger-Odoorn in 2023 ontvangen het energiebudget automatisch. Ze worden daarover per brief geïnformeerd. Huishoudens met een laag inkomen en weinig vermogen die nog geen budget voor de webwinkel hebben, kunnen dat aanvragen via https://www.borger-odoorn.nl/file/aanvraagformulier-meedoen. Dat kan nog tot en met 31 oktober 2023. Wordt die aanvraag gehonoreerd, dan ontvangen deze huishoudens ook automatisch het budget voor energieproducten. “Op dit moment maken er 420 huishoudens uit de gemeente Borger-Odoorn gebruik van de webwinkel Meedoen”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Borger-Odoorn aan RTV1.

Hulp bij aanvragen

Voor hulp bij het aanvragen van een budget: Sociale Teams (tel: 0800-2009, op kantoordagen tussen 08.30 en 17.00 uur) of via socialeteamsborgerodoorn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-