Direct naar de inhoud.

Programma Pointer van de KRO-NCRV verzamelt verhalen over de Veenkoloniën

  • door:
  • op:
Pim Peterse KRO-NCRV | Eigen Foto

Regio – De redactie van het programma Pointer van de KRO-NCRV is op 12 april neergedaald in Emmen om samen met Dagblad van het Noorden een maand lang verhalen van inwoners te verzamelen over onder andere de Veenkoloniën. Zij zitten tot 6 mei iedere woensdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur in de Pointer Pop-up aan het Kerkpad 61 in Emmen. Daarnaast kunnen mensen hun tips ook digitaal achterlaten.

Pointer is het onderzoeksplatform van de KRO-NCRV op tv, radio en online. Het KRO-NCRV programma Pointer is op 12 april een Pop-up begonnen in Emmen. Bewoners uit onder andere de Veenkoloniën kunnen bij de Pop-up van Pointer terecht over onderwerpen waar zij tegenaan lopen. Pim Peterse, de coördinator van Pointer Regio is tevreden over de binnengekomen verhalen: ‘Inwoners kijken nog wel een beetje de kat uit de boom. Het loopt nog niet storm. De tips die we binnen krijgen zijn wel bruikbaar. We nodigen iedereen uit om kwesties die spelen in de regio bij ons aan te dragen. Deze kwesties zullen wij vervolgens gaan onderzoeken en maken daar radio of televisie van.’

Bekijk in de video hoe het eraan toe gaat in de pop-up:

Pim Peterse vertelt over de pop-up.

Gezondheidskloof

De Pointer-redactie is zelf al ingedoken op de gezondheidskloof die heerst in de Veenkoloniën. ‘Mensen in de Veenkoloniën leven gemiddeld zeven jaar korter dan in de rest van Nederland en 15 jaar ongezonder. Wij willen onderzoeken waarom dat zo komt.’, vertelt Pim Peterse aan RTV1.

De Pointer-redactie heeft een onderwerpenbord bij het raam hangen. Mensen die langs lopen kunnen hierop zien welke tips zijn binnengekomen. ‘We plakken de tips elke keer op en gaan op gesprek met mensen die voor de deur staan. Dan vragen we ze welke onderwerp ze belangrijk of minder belangrijk vinden en dan plaatsen we ze hoger of lager. Meestal als je met ze op gesprek gaat over deze onderwerpen komen ze zelf ook met onderwerpen.’

Tip achterlaten

Pointer is van woensdag t/m zaterdag aanwezig van 10.00 uur tot 18.00 uur in de Pointer Pop-up aan het Kerkpad 61 in Emmen. Behalve langskomen en een kopje koffie drinken, kunnen mensen ook digitaal tips achterlaten. Hier hebben zij een speciale website voor namelijk www.pointer.nl/emmen. Verder kun je de Pointer-redactie ook een whatsappbericht sturen naar de pop-up telefoon van Pointer op het volgende telefoonnummer: 06-166 36 491.

De redactie van Pointer zal tot zaterdag 6 mei te vinden zijn in Emmen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal