Direct naar de inhoud.

Veendammer bedrijf Nedmag blijft twee jaar langer hoofdsponsor van Lycurgus

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 25 apr 2023
  • tags:
Lycurgus-voorzitter Arie Wink (l) en Nedmag-directeur Bert Jan Bruning (r) ondertekenen het contract © RTV Noord

VEENDAM/GRONINGEN – Het Veendammer bedrijf Nedmag is ook de komende twee seizoenen de grootste sponsor van volleybalclub Samen Lycurgus. De hoofdsponsor laat net als de voorgaande seizoenen wel ruimte voor een naamsponsor. Dat meldt RTV Noord op haar website.

Het zoutwinningsbedrijf uit Veendam is sinds 2019 de hoofdsponsor van de club. In die vier seizoenen heeft Lycurgus onder drie verschillende namen gespeeld: SAMEN. Lycurgus, Amysoft Lycurgus (twee seizoenen) en Samen Lycurgus.

‘Van volleybal publieksport maken’

De algemeen directeur van Nedmag, Bert Jan Bruning, licht toe: ‘Lycurgus heeft de afgelopen jaren niet alleen mooie, sportieve prestaties geleverd in zowel de Nederlandse als Europese competitie, maar onderscheidt zich ook door zich als club in te zetten voor de maatschappij. Door samen maatschappelijke acties te organiseren en kinderen in de hele provincie Groningen te enthousiasmeren voor sport en bewegen, zijn ze erg betrokken bij de regio. Wij geloven dat we elkaar in het Noorden moeten helpen en versterken. Daarnaast willen we graag samen volleybal in Groningen tot een echte publieksport maken. Om deze redenen hebben we het sponsorcontract verlengd. We kijken uit naar de komende jaren.’

‘Zonder Nedmag geen topvolleybal’

Lycurgus-voorzitter Arie Wink voegt toe: ‘Zonder hulp van Nedmag vier jaar geleden was er nu geen topvolleybal meer in Groningen en het is dus wezenlijk van belang voor de continuïteit. Daarnaast is Nedmag een hoofdsponsor die ons stimuleert maatschappelijk ons beste beentje voor te blijven zetten.’

Selectie komend seizoen

Samen Lycurgus is ondertussen bezig met het opbouwen van de selectie voor het komende seizoen. Jeffrey Klok, Luuk Hofhuis en Guus Boer zijn al vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-