Direct naar de inhoud.

Lisanne uit Musselkanaal doneerde eerder haar haren, nu heeft ze zelf een haarwerk nodig

  • door:
  • op:
Lisanne met haar haar vroeger (L) en nu (R) © Eigen foto

MUSSELKANAAL – In december 2022 begon het haar van de 27-jarige Lisanne plotseling uit te vallen. Ze kreeg de constatering dat ze de aandoening alopecia had. Een haarziekte die steeds meer kale plekken op het hoofd creëert. Een reden voor moeder Gerda en vriendin Angela om een inzamelingsactie op te zetten.

‘Lisanne heeft een aantal jaren geleden zelf haar haren gedoneerd om iemand te helpen’, aldus de initiatiefnemers. ‘Niet wetende dat zij een aantal jaren later zelf de hulp in moet roepen om een mooi haarwerk te krijgen. Met een bijdrage kunnen wij haar zelfvertrouwen en leuke uitstraling weer teruggeven.’

Alopecia is een auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam Lisanne’s haren afstoot en zij steeds meer haren verliest. Het is niet zeker of de haaruitval nog gaat stoppen en er is vooralsnog geen effectieve behandeling beschikbaar. 

Om een goed haarwerk te krijgen, is geld nodig, want de haarwerken zijn erg prijzig. Met de inzamelingsactie kan Lisanne dan ook een natuurlijk ogend haarwerk kopen. Het streefbedrag van de campagne is €3.500,-. Doneren kan via deze link.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal