Direct naar de inhoud.

Waar zijn de herdenkingen vanavond bij jou in de buurt?

  • door:
  • op:
Een herdenking bij het oorlogsmonument in Musselkanaal ©Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Vanavond om 20.00 uur is heel Nederland twee minuten stil om de oorlogsslachtoffers te herdenken. In dit artikel kan je alle herdenkingen in de Veenkoloniën bekijken.

Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn zijn in Borger, Tweede Exloërmond, Nieuw-Buinen, Valthermond, Odoorn, Klijndijk-Valthe en Exloo herdenkingen. De herdenking van Nieuw-Buinen wordt vanaf 19.15 uur uitgezonden op RTV1.

Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal zijn in Stadskanaal vier herdenkingen in een grote route. Daarnaast zijn er ook herdenkingen in Mussel, Musselkanaal, Onstwedde en Alteveer.

Veendam

In de gemeente Veendam zijn er herdenkingen in Veendam, Wildervank en op de Joodse Begraafplaats in Ommelanderwijk.

Alle informatie bij de herdenkingen, zoals de aanvangstijd, (verzamel)locatie en andere belangrijke informatie staat in de activiteitenagenda op onze website. De activiteitenkalender staat bovenaan op onze website. Door hier te klikken, kom je ook op de kalender terecht.

RTV1

RTV1 zendt dit jaar om 19.00 uur ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog Gerard Wortmann uit Veendam uit die zijn verhaal zal vertellen. Om 19.15 uur zenden we live de herdenking van Nieuw-Buinen uit. Na de herdenking zendt RTV1 het speciale verhaal over het Knoalster Achterhuis uit; “Het andere achterhuis”. Na “Het andere achterhuis” zal de streekomroep de film “Sprong in het duister” uitzenden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal