Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial Crowdfunding gestart

  • door:
  • op:
Freddie Pranger Memorial. | Foto: Henk Bosma

STADSKANAAL- Op zaterdag 9 september 2023 organiseert vv SJS voor de 11e keer de Freddie Pranger Memorial. Dit is het grootste internationale G-voetbalevenement voor seniorenteams in Nederland. Er zijn inmiddels meer dan 500 spelers ingeschreven (m/v) samen met hun 150 begeleiders. G-voetbal is voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking.

Ongeveer de helft van hen logeert in Roompot vakantieparken in de buurt van Stadskanaal omdat voor hen de reis op en neer van huis te ver is. Zo komen er teams uit België, Zuid-Nederland en Duitse teams o.a. uit Bremen, Hannover en München. Een hele organisatie die veel geld kost, vertelt coördinator Krijn Verweij, aan RTV1.

Laatste loodjes

Volgens Verweij is een flink deel van de begroting al gedekt: ‘ Het gaat nu om de laatste loodjes! Om die laatste bedragen binnen te krijgen is er een crowdfunding aktie gestart onder particulieren en het MKB in Stadskanaal en omgeving. De crowdfunding is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met vv SJS. Het doel is om 10.000 euro binnen te halen. Daarvan is al 4000 euro gerealiseerd met een startbedrag wat door het fonds wordt ingelegd. De resterende 6000 euro moet komen uit het netwerk van SJS. De aktie verloopt grotendeels digitaal.’

Met het aanklikken van de volgende link komt u op de donatiepagina en kan een bedrag worden ingevuld. Freddie Pranger Memorial | Uniek Sporten.

De actie duurt 35 dagen, dan moet het beoogde bedrag binnen zijn. Lukt dat namelijk niet dan wordt op het startbedrag een percentage ingehouden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal