Direct naar de inhoud.

Winkelbrand in Stadskanaal onder controle:: ‘Vermoedelijk kortsluiting’ (update)

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 17 mei 2023
  • tags:
De brandweerwagens staan opgesteld langs de hoofdstraat © Hemmo Kuiper/RTV1

STADSKANAAL – In Stadskanaal is woensdagochtend brand uitgebroken in de winkel van Scapino aan de Hoofdstraat. Volgens de brandweer gaat het om een zeer grote brand. Omliggende panden worden uit voorzorg ontruimd.

Vanwege de rook krijgen omwonenden het advies ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. 

De brandweer van Stadskanaal krijgt hulp van onder andere de korpsen uit Veendam en Gasselternijveen.

Medewerker aan het woord

RTV1 sprak met een medewerker van de Scapino. ‘Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan bij de herenafdeling. Deze was vorige week nog verholpen. De rooktonwikkeling ontstond snel en we probeerden nog de brand zelf te blussen. De brandontwikkeling ging zo snel dat de winkel direct geëvacueerd is.’

Tekst gaat verder onder foto

Fietsers over de Hoofdstraat hadden last van de rook © Hemmo Kuiper/RTV1

Later op woensdag kwam de directeur van Scapino met het definitieve antwoord. ‘De brand is ontstaan in de armatuur. Een medewerker heeft geprobeerd de brand te blussen. Dat lukte niet en toen is er geëvacueerd. Scapino is op dit moment bezig om alle verlichting te vervangen naar ledverlichting. Het zou kunnen dat daar iets mis is gegaan’, aldus Adem Doymaz.

Klanten die in de winkel waren zagen dat de vlammen boven de stelling uit kwamen op de heren afdeling, waarna ze snelden naar het personeel. Binnen no time was de brand groter.

Andere winkels

Een medewerker van een kledingwinkel aan de hoofdstraat rook al vrij snel een brandlucht in het pand. De medewerkster heeft collega’s van buurwinkels opgezocht en zag al snel dat het fout zat, gezien de zwarte pluim die achter op de parkeerplaats ontstond. Ze heeft direct de winkel dichtgegooid, haar spullen gepakt en haar auto verzet. De kleding in de winkel kan als verloren worden beschouwd.

Eén reactie op “Winkelbrand in Stadskanaal onder controle:: ‘Vermoedelijk kortsluiting’ (update)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-