Direct naar de inhoud.

Herdenkingstocht voor omgekomen Anne: ‘Mooi dat veel mensen een herinnering hebben’

  • door:
  • op:
De tocht staat stil bij de plek waar Anne is omgekomen © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Rond 18.00 uur stroomde de parkeerplaats voor de bouwmarkten in Stadskanaal vol met auto’s. Woensdagavond werd een herdenkingstocht georganiseerd door familie en vrienden van de overleden Anne. Anne was betrokken bij het ongeluk vorige week bij Gasselternijveen.

‘Mooi dat veel mensen een herinnering hebben aan ons broertje en nog aan hem denken’, begint de broer van Anne. De tocht trok veel aanmeldingen. ‘We hadden driehonderd aanmeldingen, maar ik weet niet of dat hem wordt vanavond.’

Tekst gaat verder onder video

De herdenkingstocht in beeld

Als zijn broer aan Anne terugdenkt moet hij gelijk denken aan een jongen met zijn hart op de juiste plek. ‘Hij was altijd openhartig naar iedereen. Hij was goed voor iedereen, hij kent iedereen en was echt een flierefluiter.’

De route werd door veel auto’s gereden. ‘We rijden zometeen van de bouwmarkt in Stadskanaal naar het plek van het ongeluk vlakbij Gasselternijveen. Daar blijven we met elkaar even stilstaan en denken we aan hem.’

Een foto van Anne op zijn eigen bus © Rutger Breider/RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-