Direct naar de inhoud.

Knoalster Stalman wint in spannende finale van Donar

  • door:
  • op:
Stalman als assistent-coach © RTV Noord

LEIDEN/STADSKANAAL – Het ongeloof is gigantisch bij de Groningse basketbalclub Donar. De basketballers kwamen één punt tekort om de achtste landstitel uit de clubgeschiedenis te vieren. Assistent-coach Stalman uit Stadskanaal won de bizarre apotheose met zijn team uit Leiden in de Vijf Meihal met 82-81 tegen Donar. Dat meldt RTV Noord.

Donar stond met nog ruim twee minuten op de klok met zestien punten voor. De Groningers speelden een dijk van een wedstrijd en leken soeverein af te stevenen op het landskampioenschap. Maar toen brak de dijk. Een slotfase, die de Nederlandse basketbalgeschiedenisboeken in zal gaan, volgde.

Ondanks het verdriet van de meeste Groningers was er toch een Groninger in de zaal die feest kon vieren: oud-Donar-assistent Jan Stalman. De man uit Knoal zit momenteel als assistent op de bank in de Sleutelstad. ‘Ik dacht echt: ‘mijn god kerel, wat gebeurt hier’’, vertelt Stalman over de slotfase. ‘Donar speelde een hele sterke wedstrijd. De druk werd zo groot, maar er stonden een aantal jongens op’, zag de Grunneger.

Stalman heeft vrij geregeld van zijn werk. ‘Ik denk dat ik dinsdag maar beter niet voor de klas kan gaan staan’, lacht de kampioen. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal