Direct naar de inhoud.

Kerken Nieuw-Buinen vierden samen 200 jaar Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:
De kerkdienst trok zo’n vierhonderd bezoekers © Rutger Breider/RTV1

NIEUW-BUINEN – Op het grasveld achter het MFA-gebouw in Nieuw-Buinen werd afgelopen zondag een kerkdienst van zes uur gehouden. Op het grasveld waar binnenkort huizen komen te staan, waren zo’n vierhonderd mensen aanwezig om samen kerk te zijn.

Om 10.00 uur begon de gezamenlijke kerkdienst met een band die uit beide kerken samengesteld was. Daarna traden er verschillende koren, bands en zanggroepen op. Om 15.00 uur werd de dag afgesloten met de jongerenorganisatie InSight Worship uit Nieuw-Buinen.

Big Church Day

‘Vanuit de Baptisten gemeente en de PKN kerk in Nieuw-Buinen organiseren we de Big Church Day. We hebben een groot feest hier met elkaar’, begint kerkganger Danique Lokken. ‘De hele dag is hier wat te doen. Zo hebben we verschillende bands en activiteiten voor kinderen.’

Het terrein werd ’s ochtends al vroeg omgetoverd tot festivalterrein. Rond 6.00 uur liepen de eerste technici al rond om het podium klaar te maken. Ook aan de versiering werd gedacht tijdens deze drukbezochte kerkdag. Zo om helemaal in de festivalstemming te komen.

Lukte het bezoekers nog niet om in de festivalstemming te komen, dan waren er ook nog verschillende kraampjes. ‘We hebben verschillende foodtrucks en er zijn spelletjes en een luchtkussen voor de kinderen’, vult Marlies Jansen aan.

De beide dames zijn enthousiast voor een vervolg. ‘Dit is wel een succes wat we moeten gaan herhalen.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal