Direct naar de inhoud.

Programma Spelweek Buinerveen 2023 bekendgemaakt

  • door:
  • op:
Stormbaan Spelweek Buinerveen | Foto: Spelweek Buinerveen

BUINERVEEN – Spelweek Buinerveen heeft het programma van 2023 bekendgemaakt. Spelweek Buinerveen is een 3-daagse activiteit voor de jeugd van 4 jaar (groep 1) tot 12+ in Buinerveen. De spelweek wordt georganiseerd en vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie.

De kinderen worden ingedeeld qua leeftijd. ‘We hebben 3 groepen: 4 t/m 7 jaar, 8t/m 12 jaar en de 12+ groep. Uiteraard worden de spellen zo bedacht dat het voor de betreffende leeftijd geschikt is. Het terrein van de voetbalvereniging Buinerveen word hiervoor gebruikt. De tent komt te staan op de parkeerplaats. Verder mogen we gebruik maken van hun voetbalvelden, kantine en toiletvoorzieningen”, vertelt de organisatie aan RTV1.

De organisatie wil de kinderen een leuke afsluiting van de zomervakantie bieden. “Gezamenlijk met elkaar plezier maken en lol hebben is het mooiste wat er is. Vorig jaar hebben we ons 15-jarig jubileum gevierd. Uiteraard zat hier voorafgaand de corona pandemie en kon de spelweek helaas niet doorgaan, dus is het nu het 16e jaar.”

Het programma

Het programma van de Spelweek Buinerveen 2023 ziet er zo uit:

Het programma van de Spelweek Nieuw-Buinen | Foto: Spelweek Nieuw-Buinen

Vrijwilligers gezocht

Het bestuur van de spelweek is nog druk op zoek naar vrijwilligers. Het vinden van genoeg vrijwilligers voor de spelweek is elk jaar een grote opgave. “De jongste groep heeft per groep één a twee begeleiders. De oudste groep daarentegen iets minder. Voor elk aangemeld kind, wordt het liefst ook een vrijwilliger aangemeld. Dan komen we met elkaar een heel eind. Als er onvoldoende aanmeldingen van vrijwilligers zijn, gaat de spelweek niet door.”

Sponsoren

De organisatie heeft dit jaar besloten om weer langs de bedrijven in het dorp te gaan of zij een vrijwillige bijdrage willen leveren aan de spelweek. “Ook zijn er bedrijven die materiaal willen sponsoren. Hier zijn wij super blij mee. Verder doen wij niet veel acties, omdat we de twee basisscholen niet in het vaarwater willen gaan zitten. We zijn maar een klein dorp en dan moet je aan elkaar denken en iedereen hun “vaste” jaarlijkse acties laten uitvoeren,” zo laat de organisatie weten.

De organisatie verwacht dat er tussen de 60 en de 70 kinderen mee gaan doen aan de Spelweek Buinerveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-