Direct naar de inhoud.

Sandra Korthuis benoemd tot waarnemend burgemeester van Veendam

  • door:
  • op:
Sandra Korthuis | © Gemeente Oostellingwerf

VEENDAM – Na het vertrek van Berry Link heeft Veendam weer een nieuwe (tijdelijke) burgemeester. Commissaris van de Koning, René Paas, benoemde Sandra Korthuis woensdagavond tot waarnemend burgemeester van de Parkstad, waar ze op 25 juli zal beginnen.

De 64-jarige Sandra Korthuis (VVD) was tot april van dit jaar waarnemend burgemeester van de Friese gemeente Oostellingwerf, waar ze in augustus van 2021 was aangesteld. ‘In de periode daarvoor heeft zij veel ervaring op gedaan als bestuurder en toezichthouder’, aldus de Provincie Groningen in een kort persbericht.

Wethouder Rotterdam

De VVD-politica begon haar carrière in de gemeentepolitiek in Rotterdam, waar ze in 1990 zetel nam in de gemeenteraad. In 1998 werd ze wethouder van de Maasstad met in haar portefeuille Financiën, Volksgezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening.

Berry Link

Korthuis volgt hiermee Berry Link op, die begin deze maand aftrad als burgemeester van Veendam. Na slechts 1,5 jaar burgemeesterschap besloot hij vanwege ‘persoonlijke afwegingen’ zijn termijn niet vol te maken en definitief terug te keren naar Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-