Direct naar de inhoud.

Hippisch Centrum kijkt vol trots terug op EK en WK

  • door:
  • op:
Er kwam veel publiek kijken tijdens de wedstrijden © Anno Kruize/Kieqseem

EXLOO – In de afgelopen dagen trokken meer dan 15.000 bezoekers naar Drenthe om te genieten van topklasse mensport. Van donderdag 24 augustus tot en met zondag 27 augustus vond er prachtige paardensport plaats op het Hippisch Centrum Exloo. Na vier spannende dagen werden tijdens een feestelijke medailleceremonie op zondag de nieuwe kampioenen geëerd.

De tribune was al vanaf de eerste dag goed gevuld. Lokale inwoners waren onder de indruk van het evenement en het weer speelde mee. Slechts op vrijdag en zondag vielen enkele buien, terwijl zaterdag met zonovergoten weer zorgde voor veel toeschouwers tijdens de marathon. Lieuwe Koopmans van het Hippisch Centrum Exloo kijkt met trots terug op deze bijzondere dagen. “We hebben met ons team iets moois neergezet. Het ziet er prachtig uit en we ontvangen complimenten van deelnemers en officials. Dankzij onze vrijwilligers, sponsoren en de provincie Drenthe hebben we dit kunnen realiseren.”

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Medailles

Nederland behaalde uiteindelijk vijf medailles, waarvan drie bij de vierspannen. In een intense strijd met Duitsland toonde Nederland in het laatste onderdeel, de vaardigheidsproef, haar kracht. De Nederlandse teamleden leverden foutloze prestaties en veroverden daarmee het teamgoud. Individueel verdedigde Bram Chardon met succes zijn Europese titel door een foutloze rit te rijden. Koos de Ronde won zilver na een indrukwekkende marathon. Bondscoach Ad Aarts was zeer tevreden: “Ik ben trots dat Nederland en Lieuwe Koopmans deze kampioenschappen hebben georganiseerd. Met deze resultaten is het een win-win situatie voor iedereen.”

Ingmar Veneman pakt zilver

Het succes strekte zich ook uit naar de paramenners, waarbij Nederlandse menners indruk maakten. Ingmar Veneman veroverde zilver in grade 2 na een foutloze vaardigheidsproef. De trots was voelbaar, zoals Ingmar zelf uitstraalde: “Ik ben echt heel blij! Altijd zat ik er net naast, elke keer met een puntje en dan nu zilver met een puntje verschil.” Burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn was ook vol lof over het evenement: “Je moet hier zijn geweest: dat je het proeft, dat je het ruikt, dat je het voelt!”

Uitslagen:

WK paramennen
Individueel:
Grade 1:
1. Tracy Bowman (USA) 132,23
2. Patricia Grosserichter (GER) 140,76
3. Jodie MCKeone (AUS) 146,86

Grade 2:
1. Alexandra Röder (GER) 132,91
2. Ingmar Veneman (NED) 154,50
3. Aad van Marwijk (NED) 155,59

Landenteams:
1. Duitsland 273,67
2. Verenigde Staten 298,95
3. Groot Brittanië 299,69

EK vierspannen

Individueel:
1. Bram Chardon (NED) 164,48
2. Koos de Ronde (NED) 169,10
3. Michael Brauchle (GER) 169,21

Landenteams:
1. Nederland 326,66
2. Duitsland 331,01
3. België 358,09

Lees ook: Zilver voor Ingmar Veneman ‘in eigen achtertuin’ bij WK paramennen in Exloo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-