Site pictogram RTV1

Stam en Schoon winnen eerste wedstrijd op Olympische Spelen

Katja Stam juicht na een gewonnen punt in Portugal. | © Instagram Katja Stam

PARIJS – Katja Stam uit Klijndijk heeft samen met haar partner Raïsa Schoon de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen in Parijs gewonnen tegen het Litouwse duo Monika Paulikiene en Aina Raupelyte. De Nederlanders wonnen met 2-0: 21-19 en 21-17.

In de schaduw van de Eiffeltoren begonnen Stam en Schoon de eerste set met enige spanning. De Nederlandse dames stonden wel de hele eerste set aan de goede kant van de score, maar zagen als ze een klein gaatje hadden geslagen Paulikiene en Raupelyte ook elke keer terugkomen. Bij 20-17 was het bij het derde setpoint raak door een verkeerde service van Paulikiene: 21-19.

De tweede set begon opnieuw gelijk opgaand. Bij de technische time-out was er toch een gaatje geslagen van drie punten: 12-9. Stam en Schoon liepen daarna verder weg tot 17-11. Toch kwam Litouwen nog weer in de buurt met 18-15. Verder lieten ze het niet komen en pakten de oranje dames met 21-17.

Stam en Schoon spelen dinsdagavond om 22 uur de volgende wedstrijd tegen de Japanners Akiko/Ishii en sluiten de groepsfase komende donderdag af tegen de Braziliaanse dames Carol/Barbara.

Mobiele versie afsluiten