Site pictogram RTV1

Tweede editie Struun’n in Valthermond groot succes

Het publiek tijdens de opening van Struun’n in Valthermond. | © Hemmo Kuiper/RTV1

VALTHERMOND – Een kijkje achter de voordeur nemen bij bedrijven in Valthermond, wie wil dat nou niet? Zaterdag kon het tijdens de tweede editie van Struun’n in Valthermond.

De bezoekers konden op hun gemak rond struun’n door het dorp en bij in totaal twintig hotspots een kijkje nemen. Van het Zwembad tot de Wijngaard iedereen had zijn deuren geopend voor het kijkje achter de voordeur. Ook was er een wandelroute door het Aukje Wolfpark.

Wethouder Bernard Janssen was onder de indruk van wat hij zag. ‘Vanochtend rij ik hier vanaf Klijndijk naar toe en zo’n wijngaard als dit zie je dan normaal gesproken niet. Ik ben echt onder de indruk van wat hier wordt neergezet.’ De wethouder wees ook op de belangrijke rol van Innovatie Veenkoloniën. Het project dat kijkt naar een toekomstbestendig landbouwsysteem voor de Veenkoloniën. ‘Het is een project waar we trots op mogen zijn.’ De wethouder stipte daarna ook alle andere hotspots aan.

Na de opening kon het publiek overal een kijkje nemen. Het publiek kon langs alle hotspots van het lintdorp met een bolderwagen of een safari express. Onderweg vertelde reisleider Henk Haan de ene na de andere anekdote over zijn geboortedorp.

Een van de hotspots die bezocht kon worden tijdens Struun’n in Valthermond. | © Hemmo Kuiper/RTV1
Een van de hotspots die bezocht kon worden tijdens Struun’n in Valthermond. | © Hemmo Kuiper/RTV1


Mobiele versie afsluiten