Site pictogram RTV1

Stam uit Klijndijk en partner door naar volgende ronde EK

Katja Stam tijdens een aanval op het EK | © Hielke Bosch/RTV1

KLIJNDIJK/APELDOORN – In een wedstrijd waar alles van af hing, hebben Katja Stam en Raïsa Schoon hun wedstrijd gewonnen met 2-1. Het Oostenrijkse duo Plesiutschnig en Schützenhöfer was daarmee nipt te zwak voor het oranjeteam. Dat betekent dat het team Stam/Schoon door is naar de achtste finale.

In de eerste set stonden de Nederlanders achter met 5-9. De Nederlanders gaven gas en kwamen al snel gelijk met 10-10. Daarna bleef het oranje duo achter de feiten aanlopen en verloren ze de eerste set met 19-21.

De tweede set was van cruciaal belang. Verloren ze ook deze, dan lagen ze uit het toernooi. Met vernieuwde energie kwamen ze al snel los van hun tegenstanders. Ze wonnen deze set ook met 21-12. Ook in de derde set namen de beide dames het voortouw. Deze werd met 15-9 gewonnen en daarmee werd een plek in de achtste finale behaald.

Vervolg tegen bekenden

Door de winst betekent het dat het Oranje beachvolleybalduo vrijdagmiddag opnieuw de strijd aan mag gaan met de Oekraïners Hladun en Lazarenko. Daar speelden ze de eerste wedstrijd van het EK ook tegen. Deze verloren ze van de Oekraïners.

Mobiele versie afsluiten