Site pictogram RTV1

Weergoden zijn Boerenrock gunstig gezind op zonovergoten zaterdag: ‘We gaan weer knallen’

Een gezellige drukte op de zaterdagmiddag | © Hielke Bosch/RTV1

DROUWENERMOND – Zo’n beetje ieder weertype heeft het Boerenrockfestival de afgelopen dagen voor de kiezen gekregen. Van wind tot zon, of zo’n dikke hoosbui dat het festivalterrein in klein Venetië veranderde; het kwam allemaal voorbij. Maar het vrijwilligersteam dat het festival letterlijk en figuurlijk drijvende houdt heeft wel voor hetere vuren gestaan en weet ook dit jaar een waar spektakel neer te zetten op het boerenveld in Borger-Odoorn.

‘Het zal me niks verbazen als het morgen gaat sneeuwen’, lacht organisator René Boiten, verwijzend naar het weer van de afgelopen dagen. ‘Dan hebben we echt alle weertypen gehad.’ Maar de weergoden zijn het festival deze zaterdag beter gezind: ‘Mooier kan toch niet René?’, roept een bezoeker als Boiten over het terrein loopt. ‘Wij zijn wel wat gewend’, lacht Boiten.  

Dranksmokkel

Wat ze inmiddels ook gewend zijn, is het smokkelen van bier en andere drank door bezoekers. ‘Het staat duidelijk in ons reglement: dat mag niet. We proberen de prijzen hier laag te houden, maar daar staat wel een consumptie tegenover.’ 

Al jaren proberen ze paal en perk aan de dranksmokkel door grondige onderzoeken van caravans en bagage. ‘Je komt de gekste manieren van smokkelen tegen’, aldus Boiten. ‘Bankstellen, dubbele wanden, dubbele bodems. Dat zien we ieder jaar. Het is een beetje een kat-en-muis-spel, soms winnen zij, soms winnen wij.’

Onder zo’n dubbele bodem werd heel wat drank gevonden:

https://rtveen.nl/wp-content/uploads/2024/08/IMG_8694.mov

Ook speciaal voor artiesten

Maar, dat mag de pret niet drukken. Het festival trekt inmiddels de crème de la crème van de Nederlandse artiesten. Van Emma Heesters tot Mooi Wark en van Kriss Kross Amsterdam tot Frans Bauer, ze komen allemaal. DJ La Fuente was zelfs zo’n fan van de Trekkertrek dat hij zelf even mee wilde doen. ‘Hoe cool is dat? Dat filmpje daarvan gaat nu helemaal viral’, zegt Boiten enthousiast. ‘We proberen het speciaal te maken voor onze artiesten. Ze moeten graag weer terug willen komen.

Mobiele versie afsluiten