Site pictogram RTV1

Stam wint samen met Duitse Ludwig King of the Court in Utrecht

Katja Stam in actie bij King of the Court in Utrecht. | © Jelmer Wijnstra/RTV1

UTRECHT – Katja Stam uit Klijndijk heeft zondagmiddag samen met de Duitse beachvolleybal legende Laura Ludwig het King of the Court toernooi in Utrecht gewonnen. In de finale won Stam onder andere van haar eigen beachvolleybalpartner Raïsa Schoon.

De twee speelden dit toernooi niet samen omdat in deze editie van King of the Court iedere speler met een partner met een andere nationaliteit moest spelen. Bij King of the Court beginnen niet twee, maar vijf teams aan de wedstrijd. Teams wisselen na elk punt door met als doel te blijven staan en rechts van het net te spelen. Alleen aan deze queenside kan je punten verdienen. Na vijftien minuten worden de punten opgeteld en wordt het team met de minste punten geëlimineerd. De derde en laatste ronde eindigt na een kwartier óf als een team de 15 punten heeft bereikt.

Even op gang komen

De eerste twee rondes tijdens de finale ging niet makkelijk voor Stam en Ludwig en even leek het er in de tweede ronde zelfs op dat de twee werden uitgeschakeld. In de derde en laatste ronde van de finale gingen ze helemaal los. Ook al was ook daar het begin stroef. Raïsa Schoon liep samen met haar partner Daniela Alvarez al snel uit naar een zeven punten voorsprong, maar vanaf nul kwamen Stam en Schoon in een keer voorbij.

Het was daarna in de laatste vijf minuten speeltijd stuivertje wisselen geblazen, maar in de laatste minuut trokken Stam en Ludwig de zege naar zich toe en mochten zij zich kronen tot ‘Queens of the Court‘.

Mobiele versie afsluiten