Site pictogram RTV1

Freddie Pranger Memorial kijkt terug op spectaculaire editie

© Auniek Klijnstra/Noorderklik Fotografie

STADSKANAAL – Van parachutisten die met de Nederlandse vlag neerdalen, tot commentaar van icoon Evert Ten Napel: tijdens het Freddie Pranger Memorial voetbaltoernooi werd alles uit de kast getrokken om er een onvergetelijke editie van te maken. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag waarin 49 teams uit maar liefst zes landen meededen. 

Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland en Frankrijk; allemaal waren ze met verschillende G-teams vertegenwoordigd op het sportpark van SJS in Stadskanaal. De in totaal 49 teams streden op verschillende velden tegen elkaar. De velden hadden de namen gekregen van bekende stadions zoals Wembley, de Johan Cruijff Arena en De Kuip. 

Het voetbaltoernooi voor mensen met een beperking is daarmee uitgegroeid tot een van de grootste G-toernooien van Europa. Het doel is duidelijk: winnen is bijzaak, het meedoen en met elkaar kunnen sporten heeft prioriteit. 

Deze editie was extra bijzonder, aangezien dit de eerste keer was dat de organisatie onder de vlag van een eigen stichting werkte. Het naar G-voetballer Freddie Pranger vernoemde voetbaltoernooi werd in de afgelopen jaren zo groot dat besloten werd om er een officiële stichting van te maken. Met hulp van vele vrijwilligers en sponsors kon de lat daardoor nog een stukje hoger gelegd worden. En aan de organisatie te merken zal deze lat de komende jaren naar nog grote hoogtes stijgen. 

Mobiele versie afsluiten