Site pictogram RTV1

Northern Fires Festival in Stadskanaal: ‘Waarom zou je binnen koken als het ook buiten kan?’

Northern Fires Festival | © Hielke Bosch / RTV1

STADSKANAAL – Dit weekend stond Camping ’t Nije Hof in Stadskanaal in het teken van buiten koken tijdens het Northern Fires Outdoor Food Festival. Buitenkoks uit alle windstreken kwamen samen om de lekkerste maaltijden te bereiden.

Op het festival staken zo’n twintig teams hun vuurtjes aan om de meest uiteenlopende gerechten te maken. Van fanatieke hobbykoks tot doorgewinterde buitenkookkampioenen – iedereen deed mee.

Christian Boomker, onderdeel van de organisatie, begrijpt de passie voor het buitenkoken maar al te goed. ‘Waarom zou je binnen koken als je buiten kunt staan?’, zegt hij met een grote lach. ‘Buitenkoken is het mooiste wat er is. Het vereist dat je aandacht besteed aan wat je maakt.’ 

(De tekst gaat verder onder de video)

Zesde editie 

Dit jaar markeerde alweer de zesde editie van het festival. En toch wordt het buitenkookfestijn niet eentonig. Volgens Boomker is er in de wereld van buiten koken namelijk altijd wel iets nieuws te ontdekken. ‘Ieder jaar nemen mensen weer iets nieuws mee om te laten zien. En als festival zelf proberen we natuurlijk ieder jaar iets meer te investeren in, bijvoorbeeld, de aankleding en de muziek’ 

Naast het genieten van verrassende maaltijden in de najaarszon, konden bezoekers ook rondstruinen op de Northern Market. Hier waren allerlei streekproducten, buitenkookspullen en BBQ-gadgets te koop. Voor iedereen die thuis ook aan de slag wil in de buitenlucht.

Mobiele versie afsluiten