Site pictogram RTV1

Vertraagde start voor langverwachte nieuwbouw SV Borger

Een impressie van het nieuwe clubgebouw van SV Borger | © KR8 architecten

BORGER – De bouw van het nieuwe clubgebouw van voetbalclub SV Borger is met vier maanden uitgesteld. Eigenlijk zou volgende maand begonnen worden met de verbouwing, maar die is nu uitgesteld tot maart volgend jaar. Dat komt door vertragingen in procedures.

Bestuurslid Arie Deuring noemt het uitstel jammer, omdat de club hoopte het nieuwe seizoen in het nieuwe gebouw te beginnen. “We verwachten nu dat het gebouw rond Kerst volgend jaar klaar is”, voegt hij eraan toe.

Aan vervanging toe

Het huidige clubgebouw van SV Borger, dat in de jaren 80 werd neergezet, is dringend aan vervanging toe. Eind mei stemde de gemeenteraad in met een bijdrage van 2,8 miljoen euro voor de nieuwbouw. Het gebouw is volgens Deuring te oud en bijna niet meer schoon te krijgen. Zo heeft de club last van lekkages, verrotte raamkozijnen en hoge stookkosten.

In de afgelopen twaalf jaar heeft de club meerdere plannen voor een nieuw clubgebouw gepresenteerd aan de gemeente, maar telkens was er geen budget beschikbaar. De gemeente stelde destijds vaak andere prioriteiten. Maar na renovaties in andere dorpen is nu het gebouw in Borger aan de beurt.

Toekomst

SV Borger heeft straks een nieuw en energiezuinig clubgebouw. De plannen omvatten de bouw van één nieuw pand met een verbeterde indeling, waardoor kleedkamers en andere faciliteiten toegankelijker worden. Tijdens de bouw worden tijdelijke units geplaatst voor kleed-, vergader- en materiaalruimtes.

De voetballers van SV Borger moeten het nog even doen doen met clubhuis De Drift | © Tom Meijers / RTV Drenthe


Mobiele versie afsluiten