Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Live aflevering roots radioprogramma Blueprint

15 april @ 17:00 - 19:00

Op vrijdag 15 april wordt een nieuwe live aflevering opgenomen van het roots radioprogramma Blueprint, deze keer vanuit Grand Café Java in Veendam. Gasten zijn Eric Devries, die met zijn album Song & Dance Man één van de beste platen op het gebied van singersongwriters heeft uitgebracht en Jolien Damsma uit Vledderveen,Drenthe. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren en verder de hele week op: http://rootsparadise.com/blueprint/index.php

Eric Devries

Het nieuwe solo-album Song & Dance Man van singer-songwriter Eric Devries is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album in een welhaast Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Hij is wars van commercie en houdt zich ver van gimmicks. In een tijd waarin alles lijkt te draaien om het streamen van single tracks, brengt Devries juist een volledig nieuw album uit. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft hij verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. De tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot, soms met de vraag of de singer-songwriter zélf de protagonist is of juist niet. Met producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es nam Devries alle twaalf songs van dit nieuwe Americana album op. Overdubs worden beperkt tot waar Koolen nog een extra instrument ter hand neemt of waar Van Es meerdere vioolpartijen inspeelt. Sophie Janna (The Lasses) neemt de harmony vocalen voor haar rekening.
https://ericdevries.info/
https://www.youtube.com/watch?v=qcSF8327q4s

Jolien Damsma

Jolien is een singer-songwriter uit Vledderveen in de provincie Drenthe. Ze is nu 24 jaar oud en schrijft al sinds haar tienerjaren Engelstalige songs. Haar muziek is geïnspireerd door de hedendaagse countrypop, maar ze mixt het met de countrysound uit de jaren ’70 en een vleugje gospel en folk. Grote voorbeelden voor haar zijn bijvoorbeeld John Denver, Linda Rondstadt, James Taylor en Joni Mitchell.
https://www.facebook.com/joliendamsma/
https://www.youtube.com/watch?v=Fu0Q8q5yHgs

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
17:00 - 19:00