Direct naar de inhoud.

  • door:
  • op:
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalenpad Onstwedde

18 oktober - 1 december

ONSTWEDDE – Na eerdere succesvolle edities hebben De Bibliotheek Stadskanaal en Staatsbosbeheer deze herfst in het bos van Ter Wupping een wandelpad omgetoverd tot een Eekhoornpad, een verhalenpad speciaal voor kinderen. Langs het verhalenpad kunnen kinderen opdrachten doen gebaseerd op het boekje “Eekhoorn in de herfst” van Lotje (pseudoniem Lizelot Versteeg). Het verhalenpad is open tot 1 december 2023.


Het verhalenpad
Het Eekhoornpad is een korte route van 2,5 kilometer in het bos bij Smeerling/Onstwedde en begint bij de parkeerplaats tegenover Molenpaal 3, Onstwedde (ten noorden van het Natuurmonumentengebied). Tijdens de wandeling volgen kinderen de avonturen van Eekhoorn terwijl ze langs 10 borden met vertelplaten komen die laten zien wat er groeit en welke kleuren zichtbaar worden in de herfst. Het verhalenpad is aangeduid met witte pijlen.

Eekhoorn in de herfst
“Eekhoorn in de herfst” is een boekje van Lizelot Versteeg, uitgegeven door Clavis Uitgeverij in Hasselt, Amsterdam en New York. In de herfst groeit er veel lekkers in de natuur, en ook zijn er dan allerlei kleuren te vinden in het bos. In het boekje gaat Eekhoorn op zoek naar een hapje. Wat eten zijn dierenvriendjes in de herfst? Het boek is een speels kijk- en zoekboek over de kleuren en smaken van de herfst.

Prijsvraag
Kinderen kunnen ook deelnemen aan een prijsvraag. De informatie over deze prijsvraag is te vinden bij het startpunt van de route. Stuur je antwoord naar stadskanaal@biblionetgroningen.nl.

Ter Wupping, Westerwolde
De Wandelroute Ter Wupping leidt je langs de essen en beekdalen van Westerwolde. Wat deze route bijzonder maakt, is dat je door een gebied loopt met veel hoogteverschil, met akkers op de hoge delen en het beekdal laag in het landschap. Het is een zeer afwisselende wandeling. Houd er rekening mee dat honden aangelijnd moeten zijn.”

Tip: Het is verstandig om laarzen mee te nemen!

Aanmelden is niet nodig.

Gegevens

Begin:
18 oktober
Einde:
1 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-