Alle berichten in: Musselkanaal

Spectaculaire opening Snikkeweek 2017 (Met video)

MUSSELKANAAL – Op woensdag 24 mei 2017 ging de 26ste Snikkeweek van start. Een hele week is het weer feest in Musselkanaal. Het thema dit jaar is heel toepasselijk “Feest op ’t Knoal”.
 
Ook het jaar na het jubileumjaar staan er tal van activiteiten op het programma, zoals muzikale optredens, lopen op ballonnen over het kanaal, waterfietsenrace en als een van de hoogtepunten de “Knoalparade”.

“Work Out” Musselkanaal moet kans op werk vergroten

MUSSELKANAAL – Nog meer inwoners van Musselkanaal worden betrokken bij hun woon- en leefomgeving. Er komt een groter en meer gevarieerd aanbod aan werkzaamheden in trajecten voor uitkeringsgerechtigden, zodat hun kans toeneemt op toeleiding naar de arbeidsmarkt. En de deelnemers krijgen een breder sociaal netwerk in de buurt. Dat zijn de beoogde effecten van de pilot Work Out, die het college wil starten in Musselkanaal. Daarom wordt verbinding gezocht met werkgevers, die mogelijk vacatures of werkervaringsplaatsen beschikbaar hebben.

Oppositie Stadskanaal in de bres voor openluchtbaden

STADSKANAAL – De oppositiepartijen SP, D66, VVD en Fractie Mellies willen dat de openluchtbaden in de gemeente Stadskanaal permanent open blijven. De toekomst van de openluchtbaden De Horsten in Musselkanaal, ’t Vlasmeer in Onstwedde en Bad Noord in Stadskanaal is uiterst onzeker omdat de gemeente wil bezuinigen op het budget. Maandagavond dienen de vier oppositiepartijen een motie in tijdens de raadsvergadering. Het CDA (coalitie) overweegt de motie te steunen. Als dat gebeurt, blijven de drie buitenbaden open. (F: B.J. Brinkman)

Auto knalt tegen boom

MUSSELKANAAL – Vrijdagmiddag is er bij een eenzijdig ongeluk op de Verbindingsweg in Musselkanaal één persoon gewond geraakt. Door een nog onbekende oorzaak knalde een bestelauto tegen een boom aan. De brandweer van Stadskanaal moest eraan te pas komen om de bestuurder van de auto te bevrijden. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie zal hier onderzoek naar doen.

Snikkeweek in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – De 26e Snikkeweek is in aantocht. Van dinsdag 23 mei tot en met zondag 28 mei vindt dit jaarlijkse evenement, ter ere van de Snikke, plaats in MUsselkanaal met als thema: `Feest op t Knoal`. Bovendien komt, net als vorig jaar, het succesvolle programma-onderdeel de KNOALPARADE voorbij. Er is een kermis, een gebakkraam, braderie en vele activiteiten op de wal. Toegang is gratis. Meer informatie over de Snikkeweek en het gehele programma vindt u op www.snikkeweek.nl.

Pleinfeest Musselkanaal met Het Artiestenfestival

MUSSELKANAAL – Op donderdag 25 mei is het weer Hemelvaartsdag en dus weer tijd voor het jaarlijkse pleinfeest van Stichting Lucky Joe & Stichting Snikkeweek! Het Willem Diemerplein wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot gezelligheidsplein met veel vertier voor jong en oud. Er zullen diverse artiesten waaronder Marco de Hollander, Tina Trucker, Hessel Wijkstra, Kees Versluys, Koos Darwinkel, Lammert Grofsmid, Edwin Bos en Hennie Tent hun opwachting maken tijdens dit groots evenement. Ook worden er TV opnamen gemaakt die later te zien zullen zijn bij RTV1.

E-waste race weer van start in het Noorden

MUSSELKANAAL/REGIO – Volgende week begint de E-waste race in Oost-Groningen en Noordoost-Drenthe en zullen verschillende basisscholen het weer tegen elkaar opnemen in de race om zo veel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te zamelen. In totaal doen 10 basisscholen mee aan de E-waste race in deze regio. Het gemiddelde aantal kilo’s dat per race wordt opgehaald is bijna 14.000. De aftrap van deze editie van de race was op basisschool De Lindenborgh in Musselkanaal.

Herstelplan voor kademuur Musselkanaal

MUSSELKANAAL – De veelbesproken en wankele kademuur die zich bevindt nabij de IJzeren Klap van Musselkanaal wordt mogelijk vervangen door een veiliger en stabieler damwand van beton. Althans dat willen burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal. “Door deze aanpak wordt de situatie veiliger”, aldus wethouder Goziena Brongers (CDA). “De steiger die er nu ligt, willen we ook vervangen. Het project kost 107.000 euro”. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met deze investering. (F: Wethouder Brongers)

Formule Giro zonder Grenzen staat als een huis

MUSSELKANAAL – Ruim 200 toer- en plezierfietsers gingen zondag 7 mei in Musselkanaal van start voor de 6e editie van de Giro zonder Grenzen. Een jaarlijks, grensoverschrijdend, evenement ter herinnering aan de doorkomst van de Giro-etappe Groningen-Münster op 12 mei 2002. Voor de toerfietsers was in Italiaanse stijl (Gran Fondo) een 100 kilometer lange tocht ontworpen via Zandberg, Sellingen, Hilterberg (“het dak van de Giro zonder Grenzen”), Schloß Dankern, Gut Landegge om door het stroomdallandschap van de Ems via Ter Apel weer op Nederlandse bodem terug te keren.

Klik!, persoonlijk digitaal advies, naar Musselkanaal

MUSSELKANAAL – In de Parkwijk bestaat vanaf 2014 een uniek project voor haar bewoners. Bewoners kunnen wekelijks langskomen met al hun vragen op met vragen over hun smartphone, laptop, tablet en andere digitale zaken. Vervolgens krijgen ze één-op-één advies van jongeren én vrijwilligers. Na uitrol naar Stadskanaal-Noord zal Klik! per 11 mei, iedere donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur plaatsvinden in MFA Lint in Musselkanaal.