Alle berichten in: Stadskanaal

Zondag 28 mei zenden wij de kerkdienst van Baptisten gemeente noord uit

RTV1 – Zondag 28 mei zenden wij een kerkdienst uit. Deze dienst komt vanmorgen uit de Baptisten gemeente noord.

We beginnen om zes uur met radio Reyoice, Wim Zeeman neemt de uitzending om tien voor acht over met het programma “Gain end of Zwet” een programma met fijne liederen met een Boodschap. Om tien voor negen, Een Woord voor de Zondag.

Na negenen neemt Erik Vissering de techniek over en Jan Pietersen doet de Presentatie. U kunt luisteren naar fijne koorzang en de boven genoemde kerkdienst. Om elf uur zit Jannie Pietersen aan de telefoon om uw verzoek te noteren.

ADHD Noord te gast bij Wijkinloop Noordstee

STADSKANAAL – Bewoners van Stadskanaal Noord zijn maandagochtend 29 mei tussen 10.00 -12.00 uur weer welkom bij de Wijkinloop in buurtcentrum Noordstee. De Wijkinloop is een plek waar je gezellig met andere bewoners een kopje koffie drinkt en wegwijzer voor diensten en activiteiten in de wijk. Dit keer is ADHD Noord te gast dat allerlei vormen van begeleiding biedt aan kinderen en volwassenen met ADHD, PDD-nos en autisme.

Kerkuitzending donderdag 25 mei

RTV1 – Donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, is er een Kerkdienst te beluisteren op onze zender.
We beginnen om 9:00 uur met muziek en bekende liederen en om half 10 zenden we een kerkdienst uit vanuit de Poststraatkerk in Stadskanaal.
In deze dienst gaat voor Ds. Dirk Wams, Predikant te Stadskanaal. Dit is een opname van 21mei jongstleden.

Knoalster Muzieknacht op vrijdag 26 mei

STADSKANAAL – Stichting Horeca Stadskanaal organiseert vrijdag 26 mei weer de Knoalster Muzieknacht. Dit evenement wordt elke laatste vrijdag in mei en oktober gehouden. Het live festijn begint om 22.00 uur en duurt tot 2.00 uur. De avond wordt u aangeboden door de volgende zaken: t`Mingelmous (Spectrum en Nick Bult´s Blues and Boogieband), Bolle Ruud (Back in Blues), De Twee (Robert Pfeiffer met vanaf 0.00 uur DJ Kevin Terpstra) en `t Raadhuys (42 Missed Steaks).

Nagenieten van het Secret Forest Festival

STADSKANAAL- Vele duizenden bezoekers gingen dit weekend uit hun dak in de bossen van Stadskanaal tijdens de derde editie van het Secret Forest Festival. Huisfotograaf Marcel Remmelts maakte een fotoreportage om nog 1 keer terug te blikken op dit fantastische evenement! Beelden van het festival zijn op ons TV kanaal te zien. De foto’s staan op onze website.

Vacature TECHNICI studio Stadskanaal!

RTV1 – Wij zijn bij RTV1 op zoek naar TECHNICI voor onze studio in Stadskanaal! Heb je affiniteit met techniek, ben je minimaal 16 jaar, twee tot drie uurtjes per week beschikbaar in de vooravond en lijkt het je leuk om iets te doen in omroepland? Lees dan snel verder! Als technicus ben je o.a. verantwoordelijk voor het goede verloop van de uitzending in de studio, automatisering, het aannemen van telefoongesprekken en op tijd openzetten van de presentatie-microfoon(s). Kijk voor meer informatie op www.rtveen.nl/vacatures

Praat mee in Refaja over toekomst zorg

STADSKANAAL – De komende weken is Treant Zorggroep in gesprek met de inwoners uit Drenthe en Groningen over de toekomst van de zorg in de regio. Op maandag 29 mei is de laatste bijeenkomst in de regio gepland in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal van 19.00 tot 20.30 uur. Onderwerp: Goede, bereikbare en betaalbare zorg blijven leveren in de regio nu en in de toekomst. Aanmelden voor de bijeenkomst in Stadskanaal kan via www.treant.nl/dialoog. Er is plek voor maximaal 30 personen.

Kerkdienst 21 mei vanuit de Hoeksteen in Stadskanaal

RTV1 – Zondag 21 mei wordt er om half tien weer een kerkdienst uitgezonden. Deze dienst is opgenomen op zondag 7 mei jl. en komt uit de Hoeksteen Velingspad in Stadskanaal.

Om 6 uur kunt u luisteren, naar Radio Reyoice, met Praise en Gospel. Vanaf tien voor acht het Programma “Gain end of Zwet”. En voor de klok van negen uur kunt u luisteren, naar het Woord op Zondag.

Na negenen neemt het zondagteam de uitzending over, de Programma’s, Kerktijd en Het bewogen hart. Techniek deze morgen Gert Wubs, Presentatie Wim Gelling.

Brandje Iepenlaan van korte duur

STADSKANAAL – Woensdagavond werd er een brand gemeld aan de Iepenlaan in Stadskanaal. In de bijkeuken of aanbouw schuur van de woning heeft korte tijd brand gewoed. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet bekend. Het vuur werd snel geblust door de brandweer. De brandweer heeft hierna nog wat metingen gedaan. Na drie kwartier kon de brandweer weer retour kazerne. [ Foto: 112 regioflits/ Ronny ]

Refaja Ziekenhuis

Betere patiëntenzorg dankzij nieuwe instrumenten

TREANT ZORGGROEP – Alle longartsen en maag-darm-leverartsen (MDL-artsen) van de drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep werken sinds kort met nieuwe scopen. Hierdoor is er meer comfort voor patiënten tijdens onderzoek, betere kwaliteit van diagnoses en meer tijd voor zorg voor de patiënt. De scopen worden door de MDL-artsen ingezet voor onderzoeken in de darmen, maag en galwegen. Ook kunnen met de scopen interne echo’s worden gemaakt.