Alle berichten in: Kerkelijk nieuws

Radiokerkdienst vanuit de Semstraatkerk

RTV1 – Zondag zendt RTV1 vanaf half tien een radio-kerkdienst uit, die eerder is opgenomen in de Semstraatkerk in Stadskanaal. In deze dienst ging voor Ds. D. Wams. Voor de vroege vogels beginnen we al om 06.00 uur met non-stop Gospel en praise. Vanaf 09.00 uur presenteert, Wim Zeeman het programma “Gain end of Zwet “. Je hoort RTV1 op 106.9 en 105.3 FM in de ether.

Kerkdienst van Baptistenkerk in Stadskanaal

RTV1 – Zondag 12 februari hebben we een kerkdienst uit van de Baptistenkerk Noord aan de Handelsstraat in Stadskanaal uitgezonden. Om 6 uur bijt Arnold Jeuring het spits af met Gospel en Praise. Van 8 tot 9 uur gaat Wim Zeeman verder met Gain End of Zwet, een programma met mooie luisterliederen met een boodschap. Om 11 uur presenteert Jan Pietersen het programma Het Bewogen Hart. Jannie Pietersen neemt de telefoon op en Erik Vissering doet de techniek.

Grunneger dainst in Antoniuskerk Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Op zondag 12 februari wordt er in Musselkanaal voor de dertiende keer een Eucharistieviering gehouden in de Groninger streektaal. De Grunneger Dainst begint om 10.00 uur in de R.K. Antoniuskerk, Sluisstraat 77, 9581 JD Musselkanaal. Na afloop van de dainst is er koffiedrinken in het Parochiehuis naast de kerk, er is dan ook gelegenheid om nog even na te praten over de dainst met pastoor Ben Bolmer.

Kerkdienst vanuit de Hoeksteen in Stadskanaal

STADSKANAAL – Zondag 5 februari zenden we een kerkdienst uit vanuit de Hoeksteen aan de Velingspad in Stadskanaal. In deze dienst gaat ds G.C.Hovingh voor. We beginnen de morgen met Gospel en Praise van 6 tot 8 uur, samengesteld door Arnold Jeuring. Van 8 tot 9 uur kunt u luisteren naar Gain End of Zwet, met mooie luisterliederen, gepresenteerd door Wim Zeeman. Om 9 uur is het zondag-kerkteam weer aanwezig. Techniek doet deze morgen Gert Wubs en de presentatie is in handen van Wim Gelling.

Warme kleding en dekens gevraagd voor Syrische vluchtelingen

VEENDAM/WILDERVANK – N.a.v. een noodoproep van Syrische vluchtelingen hebben de diaconieën van de protestantse gemeenten van Veendam en Wildervank een bliksemactie op touw gezet om in een paar dagen tijd zoveel mogelijk warme kleding en dekens in te zamelen voor een transport naar tentenkampen in Syrië en aangrenzende landen. Inleveren kan op vrijdag 27 jan. tot 17.00 uur en op zaterdag 28 jan. van 9.00 – 17.00 uur.

Kerkdienst Hervormde Jeruël gemeente Vledderveen

RTV1 – Zondag 29 januari zenden we via onze radiofrequenties een eerder opgenomen kerkdienst vanuit de Hervormde Jeruël gemeente in Vledderveen uit. In deze kerkdienst, van zondag 15 januari, j.l. is Ds. Baan uit Veele de voorganger. Al vanaf 06.00 uur draait Arnold eerst Gospel en Praisemuziek, Wim Zeeman neemt het hierna over met om 08.00 uur met het christelijke programma, Gain end of Zwet. Techniek doet Jesse Wever. Telefoon wordt zondagmorgen opgenomen door Werner Wever.

Zondag kerkdienst vanuit Stadskanaal via RTV1

STADSKANAAL – Zondag 22 januari zenden we om half 10 een kerkdienst uit vanuit het Baptisten Centrum Zuid, aan de Wilgen in Stadskanaal. Voorganger is Ds Smit. Techniek deze morgen doet Erik Vissering. De presentatie is in handen van Jan Pietersen en aan de telefoon zit Jannie Pietersen.

Zondagmorgen kerkdienst vanuit de Kandelaar

RTV1 – Zondagmorgen zenden we een kerkdienst uit vanuit de Chr. Ger. Kerk vrijgemaakt. In deze dienst die opgenomen is op zondag 8 januari j.l. ging voor Ds. Lopers uit Hoogezand- Sappemeer. We beginnen zondagmorgen reeds vanaf 06.00 uur met Praise muziek uitgezocht door Arnold Jeuring. Om 8 uur ‘Gain end of Zwet’ met Wim Zeeman. Om 11 uur Het Bewogen Hart.

Techniek: Gert Wubs Presentatie: Wim Gelling.
RTV1 via 105.3 FM en 106.9 FM

Lokale kerken organiseren Week van Gebed

KANAALSTREEK – Van 15 tot 22 januari 2017 vindt de Week van Gebed plaats. De gebedsweek staat volledig in het teken van verzoening en zal terugblikken op 500 jaar Reformatie. Met de slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ wordt het thema concreet. Wereldwijd komen christenen in de Week van Gebed samen voor bezinning en gebed voor elkaar, hun land en voor de nood in de wereld. Ook in de Kanaalstreek zijn er in verschillende kerken gebedsbijeenkomsten. Ieder die wil meebidden is van harte welkom.

– Zondag 15 jan. PKN Gem. Nieuw Buinen, Kerklaan 2, Nieuw Buinen aanvang 10.00 uur
-Maandag 16 jan. Pinkster Gemeente, Irenelaan 23 Stadskanaal
-Dinsdag 17 jan. Protest. Gem Musselkanaal, Marktstraat 45, Musselkanaal
-Woensdag 18 jan. Bapt. Nieuw Buinen, Dwarsdiep 9, Nieuw Buinen
-Donderdag 19 jan. Bapt. Gem Zuid Stadskanaal, De Wilgen 1, Stadskanaal
-Vrijdag 20 jan. PKN Semstraatkerk Stadskanaal, Semsstraat 2, Stadskanaal
-Zaterdag 21 jan. Chr. Gem. Rehoboth Stadskanaal, Hoofdkade 139 A, Stadskanaal

Alpha cursus bij Baptisten Nieuw-Buinen

NIEUW-BUINEN – Het nieuwe jaar is weer begonnen en dan staat de Alpha cursus binnen veel kerken weer op het programma. Wat is Alpha? Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Vraag u zich af of er meer is? Bent u op zoek naar de zin van uw leven? Loopt u rond met andere levensvragen of zou u meer te weten willen komen over het christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus misschien iets voor u.

Deelname is gratis. Heeft u interesse? Kom dan vrijblijvend naar de informatieavond, het verplicht u tot niets. De baptisten Gemeente Nieuw-Buinen vindt u aan het Dwarsdiep 9 in Nieuw-Buinen.