Alle berichten in: RTV1 Nieuws

RTV1 doet verslag van de 27e Klap tot Klaploop

STADSKANAAL – Op maandag tweede paasdag wordt voor de 27e keer de Klap tot Klaploop gehouden. Evenals de voorgaande jaren doet de lokale omroep weer verslag van deze sportieve loop. Vanaf 11.00 uur tot het einde van de wedstrijdloop zullen de verslaggevers van RTV1 de luisteraars in de Veenkoloniën op de hoogte houden van de verrichtingen van de deelnemers.

EchtErik: Hét festival voor Noord Nederlands Poptalent in Martiniplaza

GRONINGEN – Eindelijk mag het bekend gemaakt worden: radioprogramma EchtErik organiseert op 17 juni 2017, in samenwerking met het Netwerk Popeducatie en Martiniplaza hét festival voor Noord Nederlandse Popmuziek en Popeducatie: het EchtErik Festival! Het belooft een bijzondere dag te worden vol lezingen, workshops en vooral veel live muziek. Tijdens dit festival wordt ook het 5-jarig bestaan van De Rijdende Popschool uitgebreid gevierd. Meer informatie op www.echterikfestival.nl.

Zondag kerkdienst vanuit Mussel bij RTV1

RTV1 – Zondag 9 april zenden we live een kerkdienst uit vanuit de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Mussel. In deze dienst gaat Ds J. Haveman uit Emmen voor. Vanaf zes uur kunt luisteren naar Radio Reyoice, om 7.50 uur neemt Wim Zeeman het over met het programma ” Gain end of Zwet” en om 8.50 uur kunt u luisteren naar
“Een woord voor de Zondag”. Na het nieuws van 9.00 uur neemt onze Zondag team het over. De techniek doet Gert Wubs en de presentatie is in handen van Wim Gelling.

Autowasserette kiest voor maatschappelijk ondernemen

STADSKANAAL – Ondernemers worden zich er steeds meer van bewust dat ondernemen niet alleen draait om winst maken. Voor veel ondernemers wordt het maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker.
 
Een voorbeeld van zo’n ondernemer is Wietze Hulshof. Hij is eigenaar van een succesvol accountantskantoor met meerdere vestigingen. Samen met zijn compagnon Dick Dijk heeft hij Car Cleaning overgenomen van het werkvoorzieningsschap Wedeka.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht

RTV1 – Woensdag 5 april zendt RTV1 vanaf 21.00 uur een nieuwe aflevering van Pretletters uit. In de RTV1 studio evalueren we samen met Henk Stam van Bartiméus het relatief nieuwe hulpmiddel de voorleesloep. Oogarts Bert van der Pol vertelt in de tweede aflevering van de serie “Evolutie van het oog” over het ontstaan en de ontwikkeling van het oog. De programmamakers praten tenslotte met Bert Vos en burgemeester Hoekstra van Leek over de stemprinter.

Leerlingen maken handafdruk in fundering nieuwe schoolgebouw (met video)

STADSKANAAL – Afgelopen vrijdagmiddag 31 maart werd de fundering van het nieuwe schoolgebouw aan de Acaciahage in Stadskanaal gestort. Het gebouw gaat plaats bieden aan de christelijke basisschool Het Mozaïek, de openbare basisschool De Hagenhofschool en Het Peuterpalet. Aanleiding voor een klein feestje en dus mochten de leerlingen van de beide basisscholen hun handafdruk in het cement maken.

De drie jongste leerlingen van de scholen mochten een handafdruk maken in een stuk beton dat later wordt ingemetseld in de gevel van het gebouw.

Blueprint met sessies van Oh Susanna en Dan Tuffy

RTV1 – Vrijdag 7 april wordt vanaf 17.00 uur een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java. Deze keer met Oh Susanna uit Canada en Dan Tuffy Australië / Wageningen. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via 106.9 – 105.3 FM en de stream op rtveen.nl is het programma van Thomas Kaldijk elke zondag van 13.00 – 15.00 uur te beluisteren en verder de hele week op rootsparadise.com en rtveen.nl/programmering/blueprint/

Kerkdienst vanuit de Protestantse Gemeente in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Zondag 26 maart kunt u om 9.30 uur via RTV1 een kerkdienst beluisteren vanuit de Protestantse Gemeente ” De Ontmoeting” in Musselkanaal. Deze dienst wordt live uitgezonden. Da Guda Borger- Koetsier gaat voor. Vanaf zes uur kunt u luisteren naar Radio Reyoice. Om 10 voor acht draait Wim Zeeman fijne luistermuziek met een boodschap. 0m 10 voor 9 kunt u luisteren naar “Een woord op zondag.” Om negen uur zit het zondagteam klaar om live de uitzending voort te zetten.

Wat stemt Nieuw Buinen?

NIEUW BUINEN – Stemmen stemmen stemmen. Afgelopen woensdag was het in de plaats Nieuw Buinen gelukkig niet anders. Het dorpshuis kon de hele dag op veel stemmers rekenen. RTV1 verslaggever Jan Bresters en cameraman Arjan Plat vroegen zich af of het nog steeds zo geheim is wat mensen precies hebben gestemd. Een video verslag ziet U op onze website… Chocolaatje?

Radiodienst Hervormde kerk Vledderveen

RTV1- Zondag 19 maart verzorgen wij vanaf 09.30 uur een rechtstreekse kerkdienst uitzending voor u. Onze microfoons staan dan in de Hervormde “Jeruël” gemeente in Vledderveen. In deze dienst gaat voor Ds. Lagendijk, emeritus predikant in Onstwedde. Luister mee via de frequenties van RTV1. De kerkuitzendingen beginnen al om 07.50 uur met ” Gain end of Zwet “.