Standing at the Crossroads

Crossroads zwStanding at the Crossroads is het blues programma bij RTV1. Iedere dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur krijgt u info / muziek betreffende de blues.
Blues, blues en nog eens blues, Bert Visscher presentator van het blues radio programma Standing at the Crossroads. Als 18 jarige kwam Bert voor het eerst in aanraking met de blues, Muddy Waters – Sings Big Bill Broonzy, was m’n aller eerste kennismaking met de blues. Niet gekocht, maar via de fonotheek geleend (vinyl) en zo moest Bert meer lenen en later kopen.

Vanaf 2006 presenteert Bert op de maandagavond Standing at the Crossroads bij RTV Stadskanaal en nu bij RTV1. Uiteraard veel aandacht voor het ouwe werk, waarbij een tik, kraak of commentaar van de technicus in de opname gewoon voorbij komt. Juist omdat de huidige generatie is opgegroeid in een digitaal tijdperk waarbij de fouten worden weggepoetst en alles met heel veel overdubs uiteindelijk op cd wordt gezet.

Maar ook aandacht voor het nieuwe product, de blues bands van nu, uit de regio en landelijk. Verder regelmatig gasten of zoals een tijdje terug een workshop blues mondharmonica. Daarbij een eigen website, waarop ik melding maak van blues nieuwtjes met een agenda die meestal de concerten, festivals bevat boven de lijn Meppel, Hoogeveen. Daarbij iedere tweede maandag van de maand Bé Hegen ’s Vintage Hour, verhalen van Bé en blues nummers gezocht uit de collectie van Bé en Bert, uiteraard vinyl!

En dat we met z’n allen de blues levendig moeten houden!

Samenstelling en presentatie: Bert Visscher

Stuur een email: bert@standingatthecrossroads.nl