Alle berichten in: Toerisme

Fietspuzzeltocht voor het hele gezin op zondag 2 juli a.s.

NIEUWE PEKELA – Op zondag 2 juli organiseren we wederom een fietspuzzeltocht voor jong en oud, leden en niet-leden. Kortom iedereen is van harte welkom. We fietsen door de mooiste plekjes van de regio. Inschrijving/start is tussen 10.30-11.00 uur in ’t Veloathuus (Abraham Westersstraat A12) te Nieuwe Pekela. Onderweg staat er o.a. een heerlijk lunch klaar en vele extra’s. De kosten bedragen € 3,50 voor leden en € 5,- per persoon voor niet-leden.
Wilt u meer informatie kijk dan op www.rondomtveloat.nl of stuur een email: [email protected]

Emmen pakt binnenstad aan

EMMEN – Vorig jaar zijn de ondernemers en gemeente Emmen begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe centrumvisie. Dat was nodig, want in het centrum staan verschillende panden leeg. De binnenstad wordt voor 14 miljoen euro aangepakt. Het centrum van Emmen wordt compacter en groener. De plannen hiervoor zijn gisteren gepresenteerd. Doordat Emmen veel winkels in een overdekt centrum heeft gesitueerd is het daar altijd prettig winkelen. Weer (regen en wind) hebben hier geen invloed. – (F: Emmen: B.J. Brinkman/RTV1)

Mozaïekbank in Stadskanaal wordt weggehaald na vernielingen

STADSKANAAL – De social sofa aan de Nederlandlaan in Stadskanaal wordt tijdelijk weggehaald nadat een of meerdere vandalen vernielingen heeft aangericht. De bank, gemaakt van beton, is volledig beplakt met mozaïeksteentjes maar mist daar nu een aantal van. De sofa is ongeveer een jaar geleden geplaatst met als doel het contact tussen mensen te bevorderen. Van de bank wordt veel gebruik gemaakt.

Expositie Mina Hoiting in gemeentehuis Veendam

VEENDAM – Van 6 juni tot 17 juli 2017 exposeert Mina Hoiting in het gemeentehuis van Veendam. Mina woont in Meeden en schilderen is één van haar hobby’s. Schilderen is voor Mina heel ontspannend en zij kan er veel van zichzelf in kwijt. Ze heeft verschillende technieken geprobeerd, uiteindelijk koos zij vooral voor abstract met natuurlijke kleuren. Mina Hoiting: ‘’Het is elke keer weer een uitdaging, als het dan af is geeft het iets (eigens) aan je schilderijen en maakt het daarom uniek.’’
De expositie is te zien in het gemeentehuis van Veendam tijdens openingsuren.

Google helpt het Gronings op internet

REGIO/GRONINGEN – Van 19 tot en met 29 juni organiseren Google, Groningen Digital City en de gemeente Groningen Digital X Groningen. Op het programma van het evenement staan tal van…

Voorjaarsfestival in ‘De Verrekieker’ Drouwenermond

DROUWENERMOND – Zaterdag 17 juni sluit kunst- en cultuurpodium ‘De Verrekieker’ haar eerste seizoen af met een Voorjaarsfestival. Kom genieten van een veelzijdig kleinkunst-programma dat om 15.00 uur van start gaat en tot in de avond doorloopt. Op de programmering staan o.a. de Rederijkerskamer Borger, Popkoor “ffwnn” uit Jipsingboertange, Troubadour Jan Willem van Opstal en Toneelgroep StageMates uit Slochteren. Op de website www.verrekieker.nl staat het volledige programma en het tijdschema.

‘Kleurrijk’ slotfestival Kunstenschool ZG

STADSKANAAL – Zaterdag 24 juni staat Kunstenschool ZG geheel in het teken van het jaarlijkse Slotfestival. Het thema is deze keer ‘Kleurrijk’. Een bont gezelschap van muziek-, dans- en theaterleerlingen nemen het publiek mee langs verschillende muziekstijlen, werelddelen en culturen en verschijnen daarbij in prachtige creaties. De middag begint om 13.00 uur in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Gineke Drenth: “Er is geen vaste entreeprijs, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld om dit soort middagen mogelijk te maken”.

IVN zoekt natuurliefhebbers voor opleiding tot gids

BORGER-ODOORN – Op donderdagavond 15 juni houdt IVN in Borger een informatieavond over de IVN Natuurgidsenopleiding. Deze gevarieerde en interactieve opleiding is voor mensen die houden van natuur, leefomgeving en landschap en hun passie willen delen. Met de IVN Natuurgidsenopleiding ontwikkel je brede kennis over veldbiologie, landschapsecologie en cultuurhistorie. Info via Marit Stokkentreeff: [email protected] – (F: BJ. Brinkman/RTV1)

Nieuw event in Veendam: de Nedmag Moonlight Walk

VEENDAM – ‘De leukste wandeling van Veendam!’ Zo omschrijft organisator Lions Club Veendam het nieuwe evenement, dat op vrijdag 22 september in première gaat: de Nedmag Moonlight Walk. Lions Club Veendam is verheugd dat één van de grootste bedrijven in Veendam, te weten Nedmag, zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan deze happening. Dit via een donatie uit het Nedmagfonds. (FOTO: Bert Jan Bruning, directeur Nedmag b.v. en Reint Smit, voorzitter van de Lionsclub Veendam).

Klimbos Veendam geopend in Borgerswold

VEENDAM – Na een jaar van voorbereiding is Klimbos Veendam open! In het prachtige recreatiegebied is een heus klimbos gerealiseerd met 3 uitdagende routes voor alle leeftijden. Het klimbos is gerealiseerd aan de voormalige toegangsweg naar de vuilstort. Er is de mogelijkheid te kiezen uit 3 gevarieerde routes waarvan er 1 route via een zip-line over het water eindigt op een eiland. Via een touwbrug kom je weer op het vaste land. Een heerlijke uitdaging waar jong en oud kan genieten. (F: Peter Panneman)