Uittips

De agenda inclusief uittips wordt meerdere keren per maand bijgewerkt. Toegestuurde teksten worden 1 op 1 overgenomen. RTV1 neemt hiervoor geen verantwoordelijkheid..


 

 

Knoalster Marathon

Op zondag 21 mei wordt de eerste “Knoalster Marathon” gehouden. een speciaal uit gezette route van 21 en 42 km. Het speciale aan deze marathon is dat de route door een team va twee personen afwisselend hardlopend en fietsend wordt afgelegd.

Dit is geen wedstrijd, dus het gaat niet om de tijd die neerzet maar een recreatieve tocht.
Het gaat om de sport, kennis maken met de natuur in Westerwolde en het proeven van diverse streekproducten. Om de 5 km is er een post om streekproducten te proeven.

De route gaat langs de Star en door de loodsen, de watertoren wordt ook opgenomen in de route en het dorp Smeerlinge is opgenomen in de route. De loop fiets marathon start om 9:30 bij het Noorderpoortcollege sportlaan 5 Stadskanaal. Kijk op www.knoalstermarathon.nl en doe mee aan dit unieke sportevenement

 


 

 

Zaterdag 25 maart a.s. Opening van het Winkelseizoen 2017 Stadskanaal

Deze zaterdag volop activiteiten met o.a.:

–              Een Vintagemarkt aan de Hoofdstraat.

–              Balletje hooghouden – FIFA competities op een groot scherm bij Bioscoop Smoky

–              Demonstraties van ultralight ligfietsen op het Menistenplein/laan

–              Een modeshow op het Europaplein

–              Beauty demonstraties in de Kanaalpassage.

–              De zaterdagmarkt aan de Navolaan.- Europalaan.

 

En natuurlijk kan het publiek ook tijdens deze opening genieten van gezellige muziek. Kortom- veel beleving en gezelligheid in het centrum van Stadskanaal op zaterdag 25 maart a.s.

In het centrum van Stadskanaal, gratis parkeren op een van de vele parkeerterreinen. Tijdens uw bezoek aan het gezellige en sfeervolle centrum van Stadskanaal, kunt u ook dit jaar weer genieten van een groot aantal activiteiten, dat u wordt aangeboden door de ondernemers van Centrum Stadskanaal. Kom naar het gezellige en sfeervolle centrum van Stadskanaal en geniet van een groot aantal activiteiten dat u wordt aangeboden door de Centrum Winkeliers Stadskanaal.


Wijkvereniging MAARSVELD – Paasdagen 2017 aanvang 13:00 uur
Zal er op het grasveld aan de MR Neuteboomstraat Stadskanaal.
Een eiergooiwedstrijd plaats vinden dit gebeurt in 2 leeftijds categorieën .
leeftijd 8 t/m 12 jaar en leeftijd 13/99 teams bestaan uit 3 man gooier,vanger
en coach . Tussen deze wedstrijden zal er voor de kleintjes een eierrace plaatsvinden (tot
7 jaar) . Opgeven kan tot 12 April via [email protected] . Of via Onze Facebook pagina daar staat ook de spelregels op vermeld

(ingezonden)


Expositie Rosana Holscher in gemeentehuis Pekela

Van 13 maart tot 21 april 2017 exposeert Rosana Holscher in het gemeentehuis van Pekela. In de centrale hal van het gemeentehuis is een expositiewand waar (amateur) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid hebben om te exposeren.

Rosana Holscher
Rosana Holscher was als klein meisje al veel aan het tekenen. Zo’n negen jaar geleden begon ze met schilderen. Sindsdien krijgt ze regelmatig opdrachten om schilderijen te maken voor mensen die haar bijvoorbeeld een foto van hun geliefde of huisdier geven. Die schildert zij levensecht na. Maar ook plaatjes uit tijdschriften of internet worden door haar omgetoverd tot prachtige werken.

Nieuwsgierig geworden?
De expositie is van maandag 13 maart tot 21 april 2017 te zien in het gemeentehuis van Pekela tijdens openingsuren. Wilt u meer schilderijen van Rosana zien? Kijk dan op haar Facebookpagina: ‘Rosapaints&Creations’.


 

CONNIE PALMEN IN GEERT TEIS 

STADSKANAAL – Connie Palmen schreef in het kader van de boekenweek het essay, De zonde van de vrouw. Palmen gaat op tournee door het land en komt op uitnodiging van Bibliotheek Stadskanaal op dinsdag 28 maart naar Theater Geert Teis. Ze leest voor uit eigen werk en wordt geïnterviewd door Annette Timmer. Kaarten zijn te koop aan de kassa van Theater Geert Teis of via de website www.theatergeertteis.nl

Lees meer Connie Palmen in Geert Teis