Uittips

FEBRUARI 2017 – Deze lijst wordt meerdere keren per week bijgewerkt. Teksten worden 1 op 1 overgenomen. RTV1 neemt hiervoor geen verantwoordelijkheid..

REFAJA – Al vanaf december exposeren kunstenaars Jannie Eding en Cornelis Bosker én de fotografen van fotoclub GiAF hun werk in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, onderdeel van Treant Zorggroep. De exposities van Jannie Eding en Fotoclub GiAF zijn nog tot en met februari te bezichtigen in de gangen van het hoofdgebouw in Refaja en het werk van Cornelis Bosker is te zien op de polikliniek Oogheelkunde, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.


VEENDAM – Nog tot 30 januari exposeert Jakob Hensens in het gemeentehuis van Veendam. In de centrale hal van het gemeentehuis is een expositiewand waar (amateur) kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid hebben om te exposeren. Jakob Hensens is 65 jaar en heeft zichzelf het schilderen geleerd. Voor zijn werken laat hij zich inspireren door onder andere Freud, Nolte en Dumas. Hij heeft een voorkeur voor fantasie gezichten, wat zijn werk vaak surrealistisch maakt. In het gemeentehuis van Veendam dus..


GROTE BAZAAR IN DE HOEKSTEEN – Op vrijdagavond 27 januari 2017 van 19.30 – 22.00 uur organiseert de Activiteitengroep ZWO een grote bazaar in De Hoeksteen aan het Velingspad 1 te Stadskanaal (zaal open: 19.00 uur). Voor groot en klein is er van alles te doen: het rad van avontuur, windbuksschieten, darten, sjoelen en nog veel meer. Kortom: er is voor iedereen van alles te beleven! De catering voorziet in koffie, thee of frisdrank met cake en chips, snoep en zelfs overheerlijke zelfgemaakte gehaktballen. De opbrengst van de bazaar is dit jaar bestemd voor een opvangproject voor straatkinderen in Kampala (Oeganda). Jong en oud is vrijdagavond 27 januari a.s. van harte welkom in De Hoeksteen


 

Stichting Vrienden Semsstraatkerk organiseert:

Proef en ontdek Le Marche, het onbekende Italië. – 2 februari 2017 – 19.30 uur. – Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk, Semsstraat 2 te Stadskanaal. Entree € 10 – Opgave via [email protected]

Nog geen vakantiebestemming gekozen? Of geïnteresseerd in kunst en cultuur van Italië? Bezoek dan deze avond in Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk in Stadskanaal. Rolf en Inge Smit hebben sinds jaren een bed en breakfast in dit deel van Italië, en zij organiseren daar excursies en reizen. Op deze avond vertellen zij u meer over deze streek, onder het genot van een Italiaans hapje en drankje. Een aanrader!


HUIS VOOR DE KUNST – Pianotrio Arte Cordae, viool, cello en piano, biedt een grote verscheidenheid aan repertoire, van zowel klassieke programma’s als lichtere werken, waardoor dit trio breed inzetbaar is. Dat dit zo is kunt u zelf beoordelen en beluisteren tijdens dit vooraanstaande kamermuziekconcert waarin speciaal voor u een voortreffelijk programma is samengesteld met werken van de ongeëvenaarde en uiteenlopende componisten: Franz Schubert en Astor Piazolla. Onze belofte: Een echt verwenconcert tussen de vele kunstschatten uit de Gouden Eeuw in het Huis voor de Kunst.

Zondag 5 februari 2017
Inloop: vanaf 11.00 uur
Aanvang: 11.30 uur
Locatie: Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10, 9641 KE te Veendam
Entreekaart: €15,- per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis (incl. koffie/thee en traktaties)


BINGO – IJsvereniging Hamar organiseert op vrijdag 3 februari 2017 een Bingoavond aan de Julianastraat 29b te Stadskanaal nabij het sportpark SJS de Bingo begint om 19:30 en de Bingo is ongeveer om 22:20 afgelopen de kantine is vanaf 18:30 geopend er zijn drie superrondes en er zijn leuke prijzen die iedereen wel kan gebruiken zoals levensmiddelen en vleespakketten kom allen naar deze Bingo.


SHC/ STADSKANAAL  – Op zondag 5 februari toont Bert Roossien weer een keuze uit het omvangrijke foto- en dia-archief van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Deze keer staat zijn lezing in het teken van 200 jaar het Convenant. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de stad Groningen met de eigenaars van de Drentse venen een overeenkomst (Convenant) sloot omtrent de afvoer van turf via het nieuwe Stadskanaal. Daarmee begon de grootschalige ontsluiting van de Drentse veengebieden langs de grens met Groningen en ontstonden haaks op het Stadskanaal een reeks nieuwe veenkoloniale nederzettingen. In de beeldpresentatie op zondag 5 februari a.s. worden oude beelden vertoond van de Gasselternijveenschemond, Nieuw-Buinen, de Exloërmonden en de Valthermond.  De voorstelling begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00. Donateurs van het Streekhistorisch Centrum kunnen op vertoon van hun pas gratis naar binnen.

Reserveren kan telefonisch tijdens kantooruren op 0599-612649 of per mail [email protected]

Meer info: 0599-612649 (Bert Roossien)