Site pictogram RTV1

Kleurrijk pleinfeest op odab Westerschool in Wildervank

Tijdens het kleurenfestival op de Westerschool in Wildervank © Larou de Jong/RTV1

WILDERVANK – Rood, groen, blauw en geel. De verschillende kleuren vlogen in het rond tijdens het pleinfeest van de Daltonschool Westerschool in Wildervank. Niet om iets speciaals te vieren, maar gewoon omdat het kon.

Naast een groot kleurenfestival konden de kinderen en ouders ook deelnemen aan diverse activiteiten. Zo was er een rad van fortuin en konden de kinderen zich laten schminken. Zowel ouders als leerkrachten hielpen mee met de verschillende activiteiten. “We vinden het heel fijn dat zoveel ouders en leerkrachten willen helpen met alle spelletjes en activiteiten,” zegt Tjitske Slootweg, leerkracht van de basisschool.

Groot succes

Het pleinfeest begon enkele jaren geleden met een sponsorloop om geld in te zamelen voor een klimtoestel op het schoolplein. Het evenement was zo’n groot succes dat het sindsdien elk jaar opnieuw wordt georganiseerd. Lokale ondernemers dragen ook hun steentje bij aan het evenement. “We hebben ontzettend veel mazzel gehad met de vele sponsors die prijzen hebben geregeld voor het rad van fortuin,” vertelt Slootweg enthousiast.

(Tekst gaat verder onder video)

Het evenement was niet alleen een succes voor de school, maar ook voor de omgeving. “Dit jaar is het vooral voor de leerlingen van de school, maar ook voor de wijk. We willen graag een binding met de wijk hebben en merken dat de buurt dit ook heel leuk vindt en komt kijken, dus dat is super leuk.”

Slootweg kijkt terug op een geslaagde dag en stelt dat ook volgend jaar het pleinfeest terugkeert.

Mobiele versie afsluiten