Site pictogram RTV1

Minste bruiloften in de Veenkoloniën: Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn onderaan

In de Veenkoloniën wordt het minst getrouwd | © Pexels

REGIO – In 2023 stond de liefde centraal in Nederland, maar in de Veenkoloniën bleef het relatief rustig op het gebied van huwelijken. Dat blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl. Zowel in de provincie Groningen als in Drenthe bleken Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn de gemeenten te zijn met de minste huwelijken.

Stadskanaal en Veendam

In de provincie Groningen vonden in totaal 1.646 huwelijken plaats, waarvan de meeste in de gemeente Groningen (601). Stadskanaal en Veendam stonden echter onderaan de lijst. In Stadskanaal stapten slechts 88 stellen in het huwelijksbootje, terwijl in Veendam slechts 76 huwelijken werden voltrokken. Dit maakt Veendam een van de rustigste trouwgemeenten van de provincie, alleen Pekela had met 29 huwelijken een lager aantal.

Borger-Odoorn

In Drenthe zagen 1.611 stellen elkaar het ja-woord geven. Emmen stond aan de top met 299 huwelijken, maar in Borger-Odoorn lag het aantal veel lager. Daar werden slechts 68 huwelijken voltrokken, waarmee het de minst populaire gemeente in Drenthe was om te trouwen.

Mobiele versie afsluiten