Site pictogram RTV1

Oranje speelt opnieuw in Veendam; 3 wedstrijden in november

Wessel Kuhn in duel met Kalipha Jawla van Zweden onder 18 | © Anno Kruize/RTV1

VEENDAM – Ook dit jaar zal er een Oranjeteam voetballen in het Henk Nienhuis Stadion in Veendam. In november zullen er drie wedstrijden gespeeld worden van Oranje O19, waarvan zij er twee in de Parkstad spelen. Dat meldt de KNVB aan RTV1. De andere wedstrijden in de poule worden, net als de vorig keer, in Assen gespeeld.

Veendam is een van de elf locaties waar de nationale jeugdelftallen hun wedstrijden zullen gaan spelen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden en oefeninterlands. Het Henk Nienhuis Stadion is de enige locatie in de provincie Groningen en met Assen de enige twee noordelijke stadions waar deze wedstrijden gespeeld zouden kunnen worden.

Het is niet de eerste keer dat de KNVB wedstrijden van Oranjeteams laat spelen in de Parkstad. Vorig jaar kwamen de oranjehemden voor het eerst in 23 jaar naar Veendam. Op 16 en 18 november speelden Oranje O18 vriendschappelijke wedstrijden tegen het team van Zweden. In maart van dit jaar speelden de Oranje O19 heren een EK-kwalificatiereeks in de twee noordelijke stadions. Toen waren de tegenstanders Frankrijk, België en Litouwen.

Bekijk hier de reportage dat RTV1 in maart van dit jaar maakte:

Mobiele versie afsluiten