Site pictogram RTV1

Muziekvereniging Voorwaarts Veendam geeft sfeervol jaarconcert in De Kandelaar

Voorwaarts Veendam speelde hun jaarlijks concert | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Muziekvereniging Voorwaarts Veendam stond zaterdagavond in de schijnwerpers tijdens hun sfeervolle jaarconcert in De Kandelaar. Na een lange periode van intensieve repetities presenteerden de muzikanten een afwisselend programma dat het publiek wist te verrassen met een breed scala aan muziekstijlen en indrukwekkende solo-optredens.

De avond begon energiek met het herkenbare en vrolijke thema van de tv-serie Family Guy, wat direct de toon zette voor een feestelijke en gezellige sfeer. Bezoekers konden daarnaast genieten van nummers van uiteenlopende artiesten zoals Amy Winehouse en Herman van Veen, waardoor het concert een gevarieerd karakter kreeg. ‘We hebben een heel divers programma,’ Robert van Dijk, een van de muzikanten van Voorwaarts Veendam . ‘Alles wat we doen, is mooi, met zang, orkest en diverse solo’s. Het publiek kan zich laten verrassen.’

(Tekst gaat verder onder video)

Variatie na de pauze

Na de pauze zorgde het koperensemble Goud Koper voor een levendige noot met bewerkingen van populaire nummers zoals Lay All Your Love on Me van ABBA en Shake It Off van Taylor Swift. Het saxofoonensemble Fiere Saxen bracht een prachtige afwisseling met klassiekere stukken zoals Air van Bach en de tango Chocolate. Het concert werd afgesloten met een uitvoering van September van Earth, Wind & Fire, waardoor de avond op een feestelijke noot eindigde.

Brede bekendheid

Het concert van Voorwaarts Veendam had niet alleen tot doel om de bezoekers een muzikale avond te bezorgen, maar ook om de naamsbekendheid van de vereniging in de regio te vergroten. ‘We zijn blij dat we op deze manier door zoveel mensen gezien worden,’ aldus Leonie Ketelaar.

Mobiele versie afsluiten