Site pictogram RTV1

Lokale omroepen Groningen onderzoeken samenwerking

Het ontvangst gebied van de omroepen

STADSKANAAL – Maar liefst zeven lokale omroepen uit midden, oost en zuid Groningen hebben gisterenavond voor het eerst in hun bestaan gezamenlijk ‘verkennende’ gesprekken gevoerd. Op uitnodiging van de lokale omroep van de gemeente Oldambt  (LOGO) werd er gesproken over de mogelijkheden van samenwerking in de breedste zin.

De meeting gisterenavond was vooral nog bedoeld om te onderzoeken of er überhaupt een draagvlak voor samenwerking bestaat. Door de veranderingen in het medialandschap zullen lokale omroepen meer moeten gaan samenwerken vindt ook de OLON, de brancheorganisatie van lokale omroepen. Professionaliteit is belangrijk voor de omroepen om hun rol als derde laag van het publieke bestel te kunnen blijven uitvoeren.

De zeven Groningse omroepen hebben afgesproken om in januari opnieuw bij elkaar te komen voor een vervolg gesprek. Inzet is een gezamenlijke nieuwsredactie, scholing en techniek en een gezamenlijk (raam) programma waarover de deelnemende omroepen ieder zijn eigen lokale venster kan schuiven zodat de identiteit behouden blijft.

Deelnemende omroepen zijn Radio Parkstad, Radio Menterwolde, Radio Compagnie, Havenstad FM, Radio Westerwolde, RTV Stadskanaal en gastheer RTV LOGO.

Mobiele versie afsluiten