Mosterdsoep
De deelnemers krijgen van de in totaal vijf gangen van alles wat te proeven. Aan de smikkelmiddag is deze keer ook een thema gekoppeld, en dat is ‘fermenteren’. Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Voorbeelden van zulke producten zijn yoghurt, bier en zuurkool. Dick Verbrugge zal tijdens de maaltijd over dit proces vertellen. Op het menu staan dan ook gerechten die hiermee te maken hebben, zoals stamppot zuurkool en rode kool uit het vat. Daarnaast ontbreken ook de klassiekers als Groninger Mosterdsoep en Poffert niet deze middag, en kunnen er zelfgemaakte sappen uit Dick’s boomgaard geproefd worden.
Reserveren
Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren via 0599-612649, of per e-mail op info@streekhistorischcentrum.nl. De smikkelmiddag begint om 13.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 17,50; donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 15,00.
Meer informatie: 0599-612649, Helen Kämink. Bij de foto: Een impressie van een eerdere editie van de Smikkelmiddag in het Streekhistorisch Centrum