Direct naar de inhoud.

Ondernemers steunen clinics voor scholieren Klap tot Klaploop

  • door:
  • op:

klaptotklapSTADSKANAAL – De Klap tot Klap organisatie wil meer deelnemers aan de start krijgen en met name meer scholieren. De stichting is sterker gaan inzetten op loopclinics onder schooltijd in samenwerking met de scholen, Stichting Welstad, combinatiefunctionarissen/-coaches en de sport- en beweegleiders van de gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal. In 2011 lag de deelname van de jongeren nog beneden de 100.

Vorig jaar stond de teller op 375 en volgens wedstrijdsecretaris Jan Prummel “ is onze ambitie voor 2014 meer dan 400”. Dat lijkt zeker te gaan lukken als de voortekenen niet bedriegen. Want in totaal worden dit voorjaar door vrijwilligers van de Runners Stadskanaal en de St. Klap tot Klap maar liefst 165 clinics verzorgd. De organisatie van deze omvangrijke klus is in handen van Willem Scheve, Fokko Klein, Jacob Schoonhoven en Jan Prummel. Om reden dat Welstad over te weinig middelen beschikte, dreigde dat een aantal clinics geen doorgang zou kunnen vinden.

Tjipke Paas van Compused BV en Arjen Boltjes van Bouw & Facility Nederland BV: “wij vinden het van groot belang dat jongeren in beweging komen en steunen graag deze clinics”. Dankzij hun bijdrage kunnen honderden scholieren in de komende maanden deze gerichte trainingen nu wel volgen en worden ze goed voorbereid voor de afstanden over 1, 2 , 5 km of 10 km op 2e paasdag: 21 april aanstaande.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal