Nieuws

Zorgen over PFAS in Ceresmeer: ‘We weten niks, iedereen wijst naar iedereen’

25 juli 2024

STADSKANAAL – Er is grote ongerustheid bij de omwonenden van het Ceresmeer in tussen Stadskanaal en Musselkanaal. De Rijksoverheid heeft het meer aangewezen als plek waar PFAS gedumpt mag worden. De lokale wijkraad kreeg dit ter ore, maar toen ze de gemeente vroegen hoe het precies zat, kregen ze nul op het rekest. 
Zowel de wijkcoördinator van Cereswijk als toenmalig wethouder Jur Mellies werd gevraagd naar de PFAS-dumpingen, maar beide wisten van niets. Ook na telefoontjes naar het gemeentehuis, werd de wijkraad niet veel duidelijk. ‘We zijn toen dieper gaan graven, en uiteindelijk wist een directe medewerker van de burgemeester te vertellen dat de gemeente wist van deze PFAS-dumpingen’, aldus Aeilke Muthert van Stichting Bewonersbelangen Cereswijk.

Politieonderzoek naar dood van peuter Daan in Veendam duurt nog maanden, vader blijft hopen op gerechtigheid

24 juli 2024

Het onderzoek naar het onder verdachte omstandigheden overlijden van peuter Daan uit Veendam gaat nog maanden duren. Het 2-jarig jongetje werd 11 januari dit jaar met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar sloegen de artsen alarm, omdat er sterke aanwijzingen waren dat het kind aan de gevolgen van mishandeling is overleden.

Het wachten is nu op het autopsierapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). ‘Zolang we het rapport nog niet hebben, kunnen we niet vooruitlopen op conclusies in het onderzoek. We houden er rekening mee dat er pas in het nieuwe jaar meer duidelijkheid is rondom het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Eerder werden twee aanhoudingen verricht. Daarbij ging het om de moeder en een toenmalige vriend van haar. Beiden werden kort na hun aanhouding weer vrijgelaten. De politie liet daarbij weten dat ze alle twee nog verdacht blijven.

VV Nieuw Buinen rouwt om overleden clubicoon en ‘voetbaldier’ Aty Rasters: ‘Een prachtmens’

24 juli 2024

NIEUW-BUINEN – VV Nieuw Buinen moet een groot clubicoon en erelid missen: Aty Rasters overleed afgelopen 19 juli op 77-jarige leeftijd. Ondanks dat het al lange tijd niet goed ging met de oud-voorzitter, trainer en speler van Buunermond, is het verdriet nog altijd groot. Aan de bestuurstafel worden in een laat zomeravondzonnetje herinneringen opgehaald. Er wordt gelachen, maar ook een traan gelaten.
Je leest het hele verhaal op www.rtveen.nl.

Toekomst jongerenplatform Impacter onzeker na bezuinigingsplannen: ‘Gemiste kans als wij verdwijnen’

23 juli 2024

STADSKANAAL – Slechts drie jaar zit jongerenplatform Impacter nog maar in Stadskanaal, maar ze zitten nu al op de wipstoel. Het Rijk is van plan de geldkraan voor de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), waar Impacter onder valt, dicht te draaien. Dat zou betekenen dat het platform vanaf 2025 verdwijnt, maar daar laten ze het niet bij zitten.

PostNL verwijdert zeven ‘overbodige’ brievenbussen uit de regio: dit is wat jij moet weten

23 juli 2024

Verstuur jij nog wel eens brieven of kaartjes met de post? Dan moet je even opletten. PostNL gaat namelijk verschillende brievenbussen weghalen uit de regio. Het bedrijf zegt dat sommige van de postbussen nauwelijks tot niet worden gebruikt en dus overbodig zijn.

PostNL meldt dat ze stap voor stap de overbodige brievenbussen gaan weghalen. Dit zal als eerste gebeuren in de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland. Alleen al in de provincie Groningen verdwijnen er zeventig van de 488 oranje brievenbussen, maar hierbij wordt er wel gekeken naar bepaalde voorwaarden.

Zo zullen brievenbussen in de buurt van bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen blijven staan en moet PostNL zich houden aan de Postwet- en regelgeving. Dat betekent dat er in woonkernen met meer dan 5000 inwoners altijd een brievenbus binnen een straal van 1 kilometer moet staan. In woonkernen met minder dan 5000 inwoners staat er altijd een brievenbus binnen een straal van 2,5 kilometer



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal