Nieuws

Middenstip van vv Alteveer verdwenen: ‘Stond alleen nog een bierflesje’

24 mei 2024

ALTEVEER – Met het ronde getal van nul punten is vv Alteveer dit seizoen stijf onderaan geëindigd in de vijfde klasse C. Maar na de laatste wedstrijd tegen Yde de Punt, die met 3-4 verloren werd, gebeurde er nog wel iets geks. De middenstip bleek verdwenen.
Voorzitter van vv Alteveer Theo Klinkhamer kreeg een foto doorgestuurd met de verdwenen middenstip: ‘Er stond alleen nog een bierflesje met een vlaggetje erin’, vertelt de voorzitter, die om het voorval kan lachen.

30 jaar in vaste dienst als schoolschoonmaakster: ‘ze is gewoon een prachtig mens’

24 mei 2024

CBS Oranje Nassauschool neemt na ruim 30 jaar afscheid van de vrouw die al jaren ervoor zorgt dat de basisschool er spik en span uitziet. Trieneke Ratgers-Wubs heeft jarenlang de rol van schoonmaakster vervuld op de school. Zij zorgde voor plakvrije tafels, schone toiletten en geveegde gangpaden. Donderdagmiddag werd ze bedankt voor haar inzet voor de school.

Het hele plein staat vol kinderen wanneer Trieneke nietsvermoedend door de schooldeuren naar buiten loopt. Ze wordt onthaald met slingers en geklap waarna de directeur haar bedankt voor de vele werkzame jaren. Al meer dan 30 jaar is ze voor de school in dienst, maar door haar gezondheid kan ze de werkzaamheden niet meer uitvoeren. Trieneke vertelt lachend: ‘Het werk ga ik denk ik niet missen, maar de collega’s en de kinderen wel. Het is een school met een enorm fijn team.’

Wie is Annelies Pleyte? De nieuwe burgemeester van Veendam

23 mei 2024

VEENDAM – Annelies Pleyte wordt de nieuwe burgemeester van Veendam. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt in een bijzondere gemeenteraadsvergadering. In de profielschets stond dat ze verwachten dat de nieuwe burgemeester gevarieerde bestuurlijke ervaring heeft en een relevant netwerk heeft op provinciaal of landelijk niveau. Maar is dat met Pleyte zo?
Lees het hele verhaal op one website www.rtveen.nl of in onze app.

Spandoeken van Pinksterraces weer terecht (update)

23 mei 2024

STADSKANAAL – Na een succesvolle editie van de Pinksterraces, blijft de organisatie deze week toch met een kleine kater achter. Er blijken namelijk spandoeken te zijn verdwenen op de dag van de Pinksterraces. Het gaat om dubbelzijdige spandoeken die bij de watertoren van Stadskanaal hingen. En dat is niet voor het eerst: ‘Elk jaar verdwijnt er wel weer wat’, aldus Janheije Wubs van de organisatie.
Ze doen een oproep aan de mensen die de doeken hebben meegenomen om deze zo snel mogelijk weer terug te brengen naar het Pinksterraces stadion in Stadskanaal-Noord. ‘Breng dit doek zo spoedig mogelijk terug terug of meldt je als vrijwilliger en hang elk jaar drie weken voor de race deze doeken netjes terug.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal