Nieuws

Modelauto’s trekken honderden liefhebbers naar Valthermond

3 maart 2024

Oranje graafmachines, bordeauxrode vrachtwagens en knalgroene auto’s. Ze zijn vandaag allemaal in ’t Brughuus in Valthermond te zien. Klein detail: het gaat om modeluitvoeringen.

De voertuigen trekken honderden liefhebbers naar het dorp. “Dit is echt een beurs voor de hobbyist”, zegt standhouder Otto Hulshof. En die liefhebbers komen uit heel Nederland. “Friesland, Limburg, Brabant, ze komen overal weg.”

Hoe Buurtcentrum Maarswold uit de as herrees: ’Zien nu pas hoe belangrijk we voor mensen zijn’

2 maart 2024

STADSKANAAL – Een schok gaat door Stadskanaal als in de nacht van 15 op 16 juli vorig jaar het buurtcentrum van Maarswold afbrandt. In de naastgelegen kinderopvang moeten kinderen en begeleiders vluchten. De volgende dag is de huiskamer van de buurt veranderd in een zwarte, vieze donkere puinhoop. Maar al snel is er licht aan het einde van de tunnel: de voormalige kinderopvang kan door het buurtcentrum nog gebruikt worden en deze week kregen ze te horen dat ze er voorlopig mogen blijven.

Nieuwe inwoners maken rondrit door Veendam waar het ‘fantastisch wonen is’

2 maart 2024

We zouden naar Assen toe, maar ik vond het hier toch leuker.’ Een vrouw die sinds enkele maanden in Veendam woont, liet zich zaterdagochtend samen met zo’n veertig anderen per bus door haar woonplaats rijden. De gemeente Veendam doet dat jaarlijks, met nieuwe inwoners van de Parkstad.

De groep werd eerst toegesproken door waarnemend burgemeester Sandra Korthuis, om vervolgens een twee en een half uur durende tocht door Veendam te maken.

Ruim 600 kinderen ervaren eerste keer live muziek bij Popschool Veendam

1 maart 2024

VEENDAM – Op 14 maart komen ruim zeshonderd basisschoolkinderen naar cultuurcentrum vanBeresteyn voor een popconcert die gegeven wordt door de docenten van de Muziek-, Dans-, en Theaterschool Veendam.
De scholen die zich hebben aangemeld kunnen samen met de kinderen 5 nummers uitkiezen waar de muziekdocenten een selectie uit maken. ‘Voor de kinderen is dit een hele mooie manier om te horen hoe hun favoriete nummers live gespeeld worden. Voor veel kinderen een eerste ervaring met live muziek’, aldus de Popschool.

Gemeente tekent bezwaar aan tegen beoogde munitieopslag Defensie bij Exloo

1 maart 2024

EXLOO – Het ministerie van Defensie is opzoek naar extra ruimte voor een kleinschalige munitieopslag en heeft daarvoor een locatie op het oog tussen Borger en Exloo. Het gaat om een ruimte van zo’n 20 hectare inclusief een bufferzone. De gemeente Borger-Odoorn vindt het beoogde gebied niet geschikt voor een dergelijke opslag en maakt bezwaar bij het ministerie.  

Wedeka trekt zich weinig aan van rel in Veendammer politiek: ‘Heeft niets met ons te maken’

1 maart 2024

VEENDAM – Begin deze week bracht RTV1 de reden waarom oud-wethouder Annelies Kleve volgens haar zou zijn opgestapt. Dit had alles te maken met een nieuw pand voor werkvoorzieningschap Wedeka. Zij wilden graag naar een ander pand in de Parkstad, namelijk het pand dat het COA nu aan het verbouwen is om asielzoekers in op te vangen.
Directeur van Wedeka, Jan Edzes, vindt er naar eigen zeggen niet veel van dat Wedeka de spil is van het opstappen van oud-wethouder Kleve. ‘Wat er nu in de pers komt, heeft in mijn ogen niets met Wedeka te maken. Het is alleen de aanleiding geweest.’

Huisartsenzorg in Borger-Odoorn onder druk: ‘Als we wat kunnen betekenen zullen we dat doen’

29 februari 2024

EXLOO – Door het vertrek van de huisarts in 2e Exloërmond, een huisarts in Valthermond die met vervroegd pensioen gaat en een binnenkort vertrekkende huisarts in Nieuw-Buinen staat de eerstelijnszorg onder druk in Borger-Odoorn. De lokale PvdA wil dan ook dat de gemeente met een actieplan komt, maar is dat wel een taak voor de gemeente?

SJS en trainer Jos Schaart per direct uit elkaar: ‘Besluit kent enkel verliezers’

29 februari 2024

STADSKANAAL – Het voetbalseizoen is nog niet ten einde, maar voetbalclub SJS uit Stadskanaal en haar hoofdtrainer Jos Schaart gaan al uit elkaar. Dat laat de club donderdagochtend via een persbericht weten. Volgens SJS zou de onderlinge verhouding tussen de trainer en de spelers dusdanig verstoord zijn, dat er geen andere mogelijkheid was dan elkaars wegen te doen scheiden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal