Direct naar de inhoud.

Jeroen Tempel uit Stadskanaal is de nieuwe voorzitter van CDJA Groningen

  • door:
  • op:
Jeroen Tempel op bezoek bij de Europese Commissie | Foto: Jeroen Tempel

STADSKANAAL – Jeroen Tempel uit Stadskanaal is de nieuwe voorzitter van CDJA Groningen. Het CDJA Groningen is de Groninger afdeling van de jongerenorganisatie van het CDA en heeft ruim 100 leden. Hij volgt Jannes Paas op.

Wie is Jeroen Tempel?

Jeroen Tempel is een 28-jarige christendemocraat. Hij is in de gemeente Stadskanaal geboren. In het dagelijks leven werkt hij in de zorg. Hier begeleidt hij mensen met een psychische, geestelijke of fysieke beperking. In mijn vrije tijd sport speelt hij rugby voor Rugbyclub Groningen in Haren. Naast zijn werk en sport is hij mantelzorger, vrijwilliger bij World Servants en Alzheimer Nederland en zet hij zich in voor diverse projecten. Binnen de Protestante Gemeente Musselkanaal bedient hij vanuit zijn taak als Diaken de Portestante Gemeente Musselkanaal. Hij mag graag in de natuur bezig zijn en houdt van muziek luisteren en reizen en de Europese geschiedenis.

Het politieke begin

Vanaf zijn 15e jaar is hij zich gaan interesseren in politieke vraagstukken en in de verschillen die wij in onze multiculturele pluriforme maatschappij hedendaags kennen. “In het voorjaar van 2021 ben ik benaderd door de wethouder om mee te denken in de gemeentelijke politiek. Na de zomer ben ik begonnen als fractieondersteuner van de CDA Fractie Stadskanaal. In 2022 ben ik actief betrokken geweest bij de Campagne voor Provinciale verkiezingen en heb ik mij onder andere bezig gehouden met de digitale promotie van onze kandidaat. Daarnaast zijn wij veelvuldig het gesprek aan gegaan met de kiezers.”, vertelt Jeroen Tempel aan RTV Een.

“Om mijn politieke interesse verder uit te diepen ben ik in april van dit jaar samen met een groot aantal leden van de fracties hier uit de streek op bezoek geweest bij de Europese Commissie in Straatsburg en afgelopen mei heb ik in het kader van de Europaleergang van de CDA Academie een bezoek gebracht aan Brussel.”

Keuze CDA

De keuze voor hem voor het CDA was snel gemaakt. “Als christen heb je meerdere keuzes, maar het CDA sprak mij aan gezien de idealen en de manier zoals ze zich jaren lang hebben weten in te zetten voor de christelijke normen en waarden. Mijn grootvader was vroeger betrokken bij het CDA, nog voor het CDA het CDA was. Ik heb hier met hem ook veel over mogen bevragen toen hij nog leefde.”

Politieke motivatie

Er kwam een vacature vrij en Tempel werd benaderd door CDA Landelijk met de vraag of hij wou nadenken over een functie binnen de jongerentak van zijn partij. Na hier goed over nagedacht te hebben, heeft hij deze keuze gemaakt. Wat hem gemotiveerd heeft om actief te worden is simpelweg het volgende: “We kennen binnen de huidige tijd veel wisselingen en verschillen van inzicht. Ik zou graag zien dat jongeren al vroeg betrokken raken bij politieke vraagstukken. Uiteindelijk gaat het over onze en uwe toekomst. In de veronderstelling leef ik dat jonge mensen met creatieve plannen kunnen komen en zeker een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de wereld. Daarnaast werk ik graag samen met jonge mensen en zie ik mijzelf als middel wat ik in kan zetten om de nieuwe generatie te enthousiasmeren en vooral ook te informeren.”

Thema’s

Tempel vindt religie, armoede, criminaliteit, sport en welzijn belangrijkrijke thema’s. “Dit omdat ik denk dat vanuit onze joods-christelijke normen en waarden er veel verbinding kan zijn tussen deze onderwerpen. Vanuit rust, reinheid en regelmaat kunnen wij gaan bouwen. Een stabiele privésituatie is niet vanzelfsprekend. In tijden waarin de ene ‘crisis’ de andere opvolgt is het des te meer van belang dat wij kijken naar de zwakkeren in onze maatschappij en een veilige, duurzame en gezonde toekomst waar te borgen.”

Jongeren

Jeroen Tempel wil jongeren graag aanbevelen om politiek actief te worden. “Naast het feit dat je betrokken bent bij wat er in Nederland, maar ook in de wereld speelt is het een positieve ontwikkeling voor je social skills en het leren kennen van nieuwe mensen. Naast het feit dat er belangrijke onderwerpen worden besproken, is er ook tijd voor elkaar, ruimte voor het individu en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als mens.”, aldus Tempel. En mochten ze vragen hebben kunnen ze hem altijd benaderen op voorzitter@cdjagroningen.nl.

Lid worden van het CDJA

Tempel zou jongeren adviseren om hun hart te volgen en dat ze zich mogen open stellen voor verwondering en nieuwe dingen. “Wanneer zij passie hebben om het gesprek aan te gaan, in discussie te treden en geïnteresseerd zijn in belangrijke thema’s zou ik ze willen meegeven dat ze zich kunnen gaan oriënteren op het politieke speelveld. Door te gaan kijken bij de jongerenadviesraad, het CDJA en natuurlijk ook tijdens raadsvergaderingen in hun eigen gemeente. Van tijd tot tijd worden er activiteiten georganiseerd die een goed beeld kunnen geven van wat er allemaal te doen is.”, aldus Jeroen Tempel, de nieuwe voorzitter van de CDJA Groningen, die Jannes Paas op gaat volgen.

Het CDJA Groningen heeft ruim 100 leden en ze zijn nu druk met de voorbereidingen voor de aankomende KEI-week in augustus in Groningen. De KEI-week vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 augustus.















-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal