Direct naar de inhoud.

Waterstofproject Avitec krijgt subsidie

  • door:
  • op:
Koning Willem-Alexander bij zonnepark Hollandia tijdens de opening | © ANP via RTV Noord

NIEUW-BUINEN – Het project H₂ Hollandia van onder andere Avitec heeft goed nieuws ontvangen. Ze zijn één van de zeven projecten die subsidie hebben gekregen van OWE. Deze subsidie staat voor Opschaling volledig hernieuwde Waterstofproductie via Elektrolyse. Het nieuws werd afgelopen week bekendgemaakt via de website van de Rijksoverheid.

H₂ Hollandia is een project van Avitec en Novar, waarbij een elektrolyser van 5MW wordt gebouwd. Deze elektrolyser wordt verbonden met zonnepark Hollandia en zal 100% groene waterstof produceren. Eerder ontving H₂ Hollandia al een DEI+ subsidie van GroenVermogenNL vanwege de innovativiteit van het project. De verwachting is dat H₂ Hollandia in 2025 groene waterstof gaat produceren.

Alle projecten die deze subsidie hebben gekregen zetten bij elkaar 101 megawatt om. Van die totaal 101 megawatt toegekende elektrolyse capaciteit is 91 megawatt van de projecten uit de provincie Groningen. De waterstof wordt bijvoorbeeld geleverd aan de chemische industrie of tankstations.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal