Direct naar de inhoud.

Joop Gall wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Stadskanaal: ‘Juiste man op de juiste plek’

  • door:
  • op:
Joop Gall wordt de nieuwe trainer van SC Stadskanaal | © ANP via RTV Drenthe

STADSKANAAL – Oud-profvoetballer Joop Gall wordt per ingang van het seizoen 2024/2025 de nieuwe hoofdtrainer van SC Stadskanaal. Dat heeft de club vrijdagavond laten weten. Hij volgt daarmee de in maart vertrokken Marcel de Groot op. Gall tekent een contract voor een jaar bij de Knoalster SC.

Met deze stap heeft Gall zijn ambities in het betaalde voetbal op een laag pitje gezet. Vorig jaar legde de oud-voetballer van onder meer FC Groningen en BV Veendam en SC Heerenveen, nog een aanbod van twee Aziatische clubs naast zich neer. In datzelfde jaar werd hij zelfs genoemd als interim-coach van FC Groningen, toen de club sportief in zwaar weer was beland.

Jeugdige talenten

Na enkele geruchten over een trainerschap bij verschillende andere, waaronder Eerste Divisie clubs, verbindt Gall zich nu toch aan SC Stadskanaal. ‘We denken met Joop Gall een trainer voor de groep te krijgen die voldoet aan het gestelde profiel’, aldus bestuurslid Erik van der Vlag. ‘Hij heeft aangegeven dat hij structuur en sfeer belangrijk vindt en dat er ruimte moet zijn om jeugdige talenten te laten spelen. Wij hebben er vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plek zal zijn.’

Gall begon zijn trainerscarrière in 2001 als assistent-coach bij FC Groningen. Daarna werd hij trainer bij onder meer BV Veendam, Go Ahead Eagles en FC Emmen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal