Direct naar de inhoud.

Ruim 1200 klachten over eindexamens in de regio

  • door:
  • op:
Examenkandidaten krijgen instructie over het examen in hun examenzaal | © Frank van het Hof

REGIO – De eerste examenperiode voor de middelbare scholieren zit er op. Dat betekent dat het voor de eindexamen scholieren nu afwachten is op het belangrijke telefoontje op woensdag 12 juni. Dan weten ze of de vlag uit mag of dat er een herkansing komt. Bij de examens zijn uiteindelijk 1247 klachten binnengekomen dit jaar uit Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn bij het Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).

De drie middelbare scholen in de regio waar examens plaatsvonden zijn het Winkler Prins in Veendam, het Ubbo Emmius in Stadskanaal en het Esdal College in Borger.

Op de verschillende locaties van het Winkler Prins zijn uiteindelijk 665 klachten binnengekomen bij het LAKS. Dat is het meeste uit deze regio. Daarna komen de meeste klachten bij het Ubbo Emmius vandaan, namelijk 560. Het Esdal College kreeg de minste klachten, namelijk 22.

Waar op het Winkler Prins en Ubbo Emmius de niveaus van VMBO-basis tot en met VWO-gymnasium heeft het Esdal College alleen maar VMBO-basis, VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg en de MAVO. Daardoor zijn er ook een heel aantal minder examens gemaakt in Borger dan bij de scholen in Veendam en Stadskanaal.

De meeste klachten die ingestuurd zijn, gaan over het praten van docenten tijdens het examen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal