Direct naar de inhoud.

Veendam-Noord is klaar voor het EK Voetbal

  • door:
  • op:
Harm Hooijer hangt de laatste vlaggen op | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Zondagmiddag speelt het Nederlands Elftal haar eerste voetbalwedstrijd op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Traditiegetrouw horen ook de oranje versierde huizen van de thuissupporters bij een EK. Wie een rondje rijdt in Veendam Noord ziet dan ook vele oranje vlaggetjes of grote vlaggen met Holland erop.

Ook het woonwagencentrum aan de Wiedehoek heeft traditiegetrouw de oranje vlaggen weer opgehangen om de EK-sfeer te krijgen. Tussen de inwoners zitten een aantal voetbalfans, maar het grootste gedeelte vindt de gezelligheid het belangrijkste om mee te doen aan het versieren.

(Tekst gaat verder onder video)

Sceptisch

Harm Hooijer heeft net de laatste vlaggetjes opgehangen. ‘Mensen doen altijd sceptisch en zeggen dan dat we de vlaggetjes na een week wel weer kunnen opruimen. Maar gaandeweg het toernooi hoop ik dat het toch wat meer gaat leven, dat zagen we ook tijdens het WK in 2010.’

Hooijer staat trots met zijn oranje pet op te vertellen dat hij hoopt dat Oranje de finale gaat halen. ‘Ik hoop het wel, maar het is moeilijk te voorspellen dit jaar. Andere jaren had ik daar veel meer zicht op, maar door blessures heb ik nu geen idee eigenlijk.’

Grote tent

Stel dat Nederland in de finale staat, is het de bedoeling dat er een grote tent op het woonwagenterrein komt. ‘We wilden eigenlijk vandaag al zo’n tent, maar dat is wat te kort dag. We hebben het allemaal druk op dit moment. We wachten eerste de poulefase af. Als ze een beetje goed spelen komt vanzelf de vraag of we een tent gaan plaatsen met een groot scherm erin.’ Voor nu gaat Hooijer eerst de wedstrijden met een klein groepje kijken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal