Direct naar de inhoud.

Logboek EK 2024: Verwachtingen hoog na winst op Polen: ‘De eerste klap is een daalder waard’

  • door:
  • op:
De Oranjefans op de weg naar Hamburg | © Eigen foto

REGIO/HAMBURG – Tussen alle duizenden Oranjefans is een groep vaste Noorderlingen niet te missen. Zo heb je Gert Grimmius, die met zijn iconische ‘Stadskanaal’ spandoek al jaren van de partij is. Ook Veendammer Marcel de Weijs behoort tot de groep Groningers die er altijd bij is. De komende weken volgen we ze in hun reis met het Nederlands Elftal.

Ondanks de wat magere winst van het Nederlands Elftal tegen Polen, zit de stemming bij de regionale Oranjefans er goed in. De fans uit Stadskanaal en Veendam waren erbij toen ‘joker’ Wout Weghorst in Hamburg de overwinning binnen schoot. ‘De eerste klap is een daalder waard’, aldus Knoalster Gert Grimmius.

‘We worden kampioen!’

Veendammer oranjefan Marcel de Weijs is er na deze wedstrijd nog steeds van overtuigd dat Nederland Europees kampioen gaat worden. ‘Ik heb de eerste helft een exceptioneel goed Nederland gezien’, vertelt hij enthousiast. ‘Ze waren balvast en creërden veel kansen. Helaas krijg je dan een ongelukkige goal tegen, maar door een gouden wissel van Koeman weten we dan toch te winnen.’ De Weijs zag hoe het hele stadion ruim negentig minuten in extase was. ‘Oranje gaat gewoon kampioen worden’, herhaalt hij. ‘Dat wisten we van tevoren eigenlijk al met die overtuigende oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland.’

Ook in de stad Hamburg was Nederland goed vertegenwoordigd, zag Gert Grimmius, de man achter het iconische ‘Stadskanaal’ spandoek. ‘Het was een en al oranje in Hamburg en de stad werd overspoeld met oranjefans geweldig!’

Het noorden is met de vlaggen van Stadskanaal en Odoorn goed vertegenwoordigd | © Eigen foto

Komende vrijdag gaat de groep naar Leipzig voor de wedstrijd tegen Frankrijk, de gedoodverfde favoriet voor de titel. De Weijs denkt dat Nederland daar met een gelijkspelletje wel weg kan komen. ‘Het zijn twee goed voetballende ploegen, die elkaar later in de finale ook gaan treffen’, voorspelt de Veendammer.  



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal